Sport Ostalo

nije prošlo bez kontroverzi

Klara i Duje najbolji su sportaši Makarske, dosta je nezadovoljnih ovogodišnjim izborom

nije prošlo bez kontroverzi

Izvršni odbor Zajednice športskih udruga Grada Makarske na zadnjoj prošlogodišnjoj sjednici donio je odluku o dodjeli priznanja najboljim sportašima Makarske u 2018. godini.

Hrvatska reprezentativna atletičarka i članica AK Sveti Marko Klara Andrijašević izabrana je za najbolju sportašicu, dok je Duje Bajrušović - malonogometaš MNK Novo vrijeme Apfel i bivši hrvatski futsal reprezentativac - proglašen najboljim sportašem protekle godine. 

Godina ‘Novog vremena’

Bajrušović je bio najbolji igrač doigravanja Prve HMNL za sezonu 2017./18. u kojoj je Novo vrijeme Apfel osvojilo povijesnu titulu hrvatskog malonogometnog prvaka. I najbolji stručni djelatnik - trener Teo Strunje - dolazi iz njihovih redova.

Po osvojenim priznanjima može se s pravom reći da je Novo vrijeme Apfel perjanica makarskog sporta u protekloj godini, u kategoriji sportskih udruga njima je pripala nagrada za najbolju momčad. A kad se tome doda da i najbolji javni djelatnik Joze Gudelj dolazi iz Novog vremena, onda se može zaključiti da je protekla godina bila godina ostvarenih snova futsal prvaka Hrvatske.

Priznanje za sportske nade godine dobit će Toni Filipetti (KK Amfora), Marko Mileta (AK Sveti Marko), Paola Čobrnić (OK Makarska), Đana Srzić, Lovre Lukinović i Niko Čulav (VK Biokovo). Prigodnu nagradu dobit će i ŠPK Briljantin za dvadeset godina uspješnog rada. 

Posthumna priznanja dobit će Ivo Granić, Vlatko Jurišić, Draško Tubić, Šimo Rančić i Mate Brajica koji su itekako pridonjeli razvoju makarskog sporta.

Kao i nekoliko zadnjih godina tako će i ovogodišnji izbori Zajednice izazvati brojne kontraverze u gradu podno Biokova vezano za izbor Zajednice športskih udruga. 

Dosta nezadovoljnih

To se posebno odnosi na kategoriju sportskih nada, zaista je neobično da se nekoliko mladih sportaša sa zapaženim rezultatima nije našlo na listi nagrađenih.

Svoje veliko nezadovoljstvo ne mogu prešutjeti iz ragbi kluba Makarska Rivijera koji su u mlađim uzrastima osvajali prvenstvo Dalmacije i bili ispred najuspješnijeg hrvatskog ragbi kluba Nade. Kako je njihov član Roko Lovreta bio u više navrata proglašavan najboljim igračem prvenstva smatraju da se njegovo ime trebalo naći na listi za priznanja. 

Iz HRNK Zmaja bili su predložili svog najboljeg igrača i kapetana kadetske momčadi Antonia Rudelja  koji također nije izabran. Kadeti Zmaja pored dobrih igara u prvenstvu 1. NL Središta Split ostvarili su sjajne rezultate i u kup natjecanju.

Pobjede li Slogu iz Nove Gradiške ući će među osam najboljih kadetskih sastava Hrvatske. Ima još toga, no nećemo kvariti raspoloženje izabranim lauretama makarskog sporta za 2018.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo