Sport Ostalo

Prva ili peta?

Traje spor bivših suradnika spektakularne biciklističke utrke: Tour of Croatia vozit će se i 2019., a koji po redu odlučit će sud

Prva ili peta?

Tradicija se nastavlja - od 23. do 28. travnja 2019. godine u Hrvatskoj će se ponovno održati biciklistička utrka Tour of Croatia. 

Ali koja po redu? Prva ili peta? Nekadašnji suradnici Vladimir Miholjević i Ivan Črnjarić, koji su se u međuvremenu razišli, spore se oko toga.

‘Ajmo redom. Direktor utrke Črnjarić kaže kako će utrka trajati šest dana, imat će isto toliko etapa i uključit će se neki gradovi koji do sada nisu imali prilike ugostiti utrku.

Naš najuspješniji biciklist svih vremena Robert Kišerlovski nakon ovogodišnjeg završetka profesionalne karijere postao je sportski i tehnički menadžer utrke. Tour of Croatia prenosit će se u 190 zemalja na svim kontinentima.

- Još jednom ćemo pokazati kako je Hrvatska najljepša kad se utrkom obuhvate svi njezini dijelovi i siguran sam da će svi građani tih dana opet disati zajedno i biti ponosni na ovaj jedinstven spoj sporta i turističko-gospodarske promocije Hrvatske – smatra Črnjarić.

Niti dva sata kasnije stiglo je priopćenje koje je potpisao nekadašnji direktor utrke Vladimir Miholjević.

- Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o. u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine – poručuje Miholjević. 

Međutim, „caka“ je u tome što je ime utrke kao intelektualno vlasništvo zaštitio Črnjarić, a ne Miholjević.

- Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu.

- Novi organizator je prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom na to da sav sadržaj i rezultati dosadašnjih izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events – rekao je između ostalog Miholjević dodavši kako se cijeli slučaj nalazi na sudu.

Kako se god zvala i u kojem god izdanju službeno bila, međunarodna biciklistička utrka i sljedeće godine će obogatiti sportsko-turističku ponudu Lijepe naše. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo