Sport Ostalo

Hrgovićevo brušenje

Pripreme za veliki dvoboj u Miamiju pod vodstvom iskusnog kubanskog stručnjaka: Perea je dobar protivnik, vrlo je važno ne podcijeniti ga

Hrgovićevo brušenje

U susret teškaškom obračunu za međunarodni WBC naslov koji će se održati 8. prosinca u zagrebačkom KC Dražen Petrović, Pedro Diaz upozorio je Filipa Hrgovića (6-0, 5KO) da ne podcijenjuje svog protivnika Ytaloa Perea (11-3-2. 7KO).

Hrgović je nakon impresivne pobjede nokautom protiv Amira Mansoura u rujnu i drugi puta otišao na pripreme u Miami gdje opet računa na Diazove vještine i iskustvo koji bi doprinijeli pobjedi. Diaz, koji je kao trener do sada ostvario značajne uspjehe, tvrdi da je zadovojan pripremama i odnosom sa Filipom, ali kaže:

- Filip je pravi sportaš. Uvijek je u formi i bit će odlično pripremljen za nastup 8. prosinca - kaže Diaz i dodaje:

- Neću govoriti o detaljima priprema, ali mogu reći da će sigurno biti spreman za još jedan sjajan nastup. Ovo nam je drugi proces priprema. Radimo na izgradnji odnosa sportaša i trenera. On je jako talentiran boksač i napredujemo svaki dan, ali potrebno je vrijeme da izbrusite dijamant.

- Ytalo Perea je dobar protivnik za Filipa. Snažan je, ima jako amatersko zaleđe i vrlo dobro boksačko znanje. Vrlo je važno ne podcijeniti ga. Vjerujem da želi pokazati puni potencijal kao profesionalac, i znam da će u Zagrebu dati sve od sebe da se dokaže.

Upitan da kaže koji je Hrgovićev ključ za pobjedu, kubanski trener ne ulazi u duboke analize i kaže jednostavno:

- Strpljenje, inteligencija i pridržavanje plana. To je sve što ću reći.

Glavna borba boksačke priredbe koja će se održati 8. prosinca u zagrebačkom KC Dražen Petrović bit će susret Filipa Hrgovića i Ytaloa Perea u borbi za naslov međunarodnog WBC prvaka u teškoj kategoriji, a cijeli program događaja bit će uskoro najavljen.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo