Sport Ostalo

derbi iznad mreže

Tko je tu gost, a tko domaćin: Split s čak šest Kaštelana napada Kaštela

derbi iznad mreže

Mladost Ribola Kaštela, višestruki prvak Hrvatske, u nedjelju otvara sezonu u Kaštelima dalmatinskim derbijem protiv novog superligaša Splita. Riječ je o utakmici trećeg kola, u drugom su kolu Kaštelani s 3:1 slavili u Sisku, a utakmica prvog kola protiv zagrebačke Mladosti je odgođena.

Splićani su, pak, nanizali dva poraza, od Centrometala i Rijeke. Važno je napomenuti da su Kaštelani ušli u novu sezonu bez čak šest prvotimaca i da ulaze s drugačijim ambicijama više okrenutim školi odbojke, ali i promociji mladih igrača. U ekipu je stigao američki rookie Christian Rupert, jer je odlaskom nekolicine igrača ekipa ostala samo na dva srednja blokera.

Ekipa je osim povratnika Šukera vrlo mlada i ideja je pokušati ostati u vrhu hrvatske lige, uz Mladost Zagreb koja je apsolutni favorit prvenstva. Mladost Ribola Kaštela ove sezone ima čak 12 igrača iz Kaštela u sastavu uz spomenutog Ruperta i doktora medicine Ivana Matokovića iz Našica, bivšeg igrača Željezničara i Murse.

U nedjelju nas očekuje zanimljiva utakmica, jer Split po imenima spada u sami vrh Superlige, a kuriozitet je da imaju čak šest kaštelanskih odbojkaša u svojim redovima (Skočić, I. Ćosić, Giljanović, Marčić, Sabljić, F. Ćosić), a Mladost Ribola Kaštela nastupit će bez kapetana Ante Šukera

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo