Sport Ostalo

novi zaokret

Puno njih je krivo za nered u Las Vegasu: procurila snimka koja otkriva tko je započeo kaos

novi zaokret

Do sada se mislilo kako je McGregorov sparing partner Dillon Danisnajodgovornija osoba uz Khabiba Nurmagomedova za kaos koji je nastao nakon UFC-a 229 u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

No, najnovije snimke pokazuju kako Danis nije najodgovorniji, nego je netko drugi započeo čitavu stvar i na koncu doveo situaciju do apsolutnog kaosa. Taj netko je Rizvan Magomedov, predsjednik agencije za menadžment MMA boraca iz New Yorka “Dominance MMA”. Magomedov je čovjek koji u UFC dovodi dagestanske borce poput Khabiba ili Zabita Magomedsharipova, a posljednjih godina je i desna ruka poznatog menadžera Ali Abdelaziza, piše Fight Site.

Snimke pokazuju kako je upravo Magomedov bio taj koji je u trenutku kada je Khabib završio McGregora došao do kuta irskog borca i provocirao Danisa. Tapšao ga je po ramenu i odgurivao, a usput mu je nešto i govorio. Danis se okrenuo prema njemu što je u tom trenutku potaknulo onako žestoku reakciju Khabiba i preskakanje ograde. Nurmagomedov je očito mislio da je Danis napao Magomedova, a ne da je situacija bila potpuno obrnuta.

Snimka pokazuje kako je upravo Magomedov bio taj koji je pokušao udarati Danisa kada je nastao kaos pored kaveza. Policajci su ga uspjeli odvojiti od Bellatorovog borca, no jasno je vidljivo kako menadžer nije nedužan u čitavoj priči. Dapače…

Ovo nije prvi put da se Magomedov “našao” u problemima sa zakonom u SAD-u. U ovom trenutku i dalje traje istraga oko incidenta koji se dogodio na PFL 2 priredbi u Chicagu, a u kojoj su sudjelovali i Magomedov i njegov šef Ali Abdelaziz. Navodno su upali u sobu jednom borilačkom menadžeru i uz prijetnje mu oteli ugovor s njegovim borcem.

Iako je Magomedov pušten na slobodu, istraga i dalje nije gotova. U konačnici bi ovaj menadžer mogao ostati bez vize za boravak u SAD-u što bi za njega bio katastrofalan epilog.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo