Sport Ostalo

uvodne borbe

'Šibenska stina' prekidom do slavlja: Zadranin Filipi debitirao pobjedom u profesionalnom ringu

uvodne borbe

Zadranin Josip Bepo Filipi (1-0) svoju je profesionalnu karijeru počeo pobjedom protiv Srbijanca Predraga Jevtića (2-10, 1 KO) u „cruiser“ kategoriji i time otvorio boksačku subotu u Areni Zagreb. Nekadašnji  amaterski prvak Hrvatske u teškoj kategoriji dobio je svaku od četiri ugovorene runde i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca, 40-36 na svim karticama.

Filipi je kontrolirao meč od samog početka i nekoliko puta mini serijama stisnuo ipak nedoraslog suparnika uz konopce. Tijekom treće runde se nakratko činilo da će naš boksač slaviti prekidom, ali za još dva, tri udarca koja bi završili posao naprosto nije bilo dovoljno kondicije.  

Nakon Filipija u ring je ušao prekaljeni veteran teške kategorije, Ivica Perković (24-34, 19 KO) i odmah u prvoj rundi nokautirao Mađara LaszlaTotha (21-19, 15 KO) koji nije pokazao baš ništa osim impozantne mješine.

Poslastica prvog dijela večeri zato je bio meč Agrona Smakicija (14-0, 12 KO) i Španjolca Gabriela Enqueme (8-7, 5 KO). Smakici, 28-godišnji zagrebački teškaš koji živi u Hamburgu, slavio je nokautom u sedmoj rundi nakon što je prethodno dobio svaku rundu protiv izdržljivog Španjolca. Bio je meč visokog tempa u kojem je hrvatski teškaš, za kojeg su najraniji posjetioci Arene zdušno navijali, vrebao suparnika od samog početka i cijelo vrijeme ga držao na konopcima. Kako su runde prolazile, Smakiciju je prolazilo i sve više udaraca na glavu i tijelo suparnika, sve dok ga nije oborio krasnim zadnjim lijevim direktom nakon kojeg je sudac brojao do 10 i prekinuo meč.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo