Sport Ostalo

loše stanje

Dva najbolja slovenska sportaša odbijaju nastupiti za reprezentacije!?

loše stanje

Slovenski košarkaš Luka Dončić, koji je ove godine iz madridskog Reala prešao u američku  NBA ligu i potpisao za Dallas Maverickse, odbio je poziv da nastupi za izabranu vrstu na predstojećim utakmicama kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, a slična je i priča s golmanom madridskog Atletica Janom Oblakom koji se još nije odazvao pozivu nogometnog izbornika Tomaža Kavčiča,  što slovenska javnost i mediji propituju s aspekta odanosti državi u kojoj su rođeni i započeli karijeru.
Iako je lani osvojila po prvi put europski naslov, Slovenija za plasman na svjetsko prvenstvo u košarci nema više realne šanse, no bole otkazi Dončića i još nekoliko lanjskih zlatnih košarkaša iako su razlozi koje navode različiti, piše u komentaru ljubljanski "Dnevnik".

Vrhunske sportaše profesionalce i njihove klubove koji žele zaštititi svoju visoku investiciju u njih može se razumjeti, ali je pitanje da sportske zvijezde tako pokazuju i svoj odnos prema domovini koja im je omogućila put prema zvijezdama, piše list.

Izbornik slovenske reprezentacije Bojan Kavčič predstavio je u srijedu popis igrača s kojima će slovenska vrsta odigrati prve dvije utakmice u okviru novoustanovljene Lige nacija  protiv Bugarske i Cipra, te potvrdio da se vratar Atletica i jedan od najboljih svjetskih vratara Jan Oblak ne odaziva njegovim poziovima i da s njim ne uspijeva kontaktirati, što nije uspjelo niti predsjedniku slovenskog nogometnog saveza Radenku Mijatoviću.

Službeno, riječ je o ozljedi ramena, pa je potvrda o tome došla iz Oblakova kluba u kojemu on trenira i igra, pa mediji nagađaju da je u sukobu sa selektorom.

Kako prenose, radi se o tome da Kavčič koji je zamijenio ranijeg izbornika Srečka Kataneca nije postavio za kapetana reprezentacije nakon što se od nje oprostio Boštjan Cesar madridsku i europsku zvijezdu iako je bio predložen nego je kapetansku traku dao dugogodišnjem braniču Bojanu Jokiću koji igra u Rusiji.

No, Kavčič je takve aluzije nazvao "naklapanjima" iako Oblak još nijednom nije nastupio za slovensku vrstu niti se odazvao na treninge nakon što je reprezentaciju preuzeo Kavčič.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo