Sport Ostalo

past će Csale

Boksački spektakl u Marini Frapa: Mark de Mori kreće prema svjetskom vrhu

past će Csale

Marina Frapa Resort Rogoznica domaćin je večerašnjeg boksačkog spektakla ‘Oluja u Frapi’ s početkom u 20 sati, čija je glavna zvijezda australski boksač sa splitskom adresom Mark de Mori, koji će odmjeriti snage s Mađarom Zoltanom Csalom

De Mori ističe dugogodišnju suradnju s Don Kingom, najpoznatijim boksačkim promotorom u povijesti ističući:

- Radeći sa Don Kingom punih sedam godina definitivno sam imao prilike naučiti mnogo o ‘umjetnosti pregovaranja’. Taj čovjek jednostavno voli pregovarati i želim istaknuti da nikada ne laže i uvijek drži do svoje riječi, ali svakako uvijek pokušava lukavo nadmudriti osobe za koje smatra da su naivne. Ipak, definitivno smatram da je suradnja sa Don Kingom bila moja životna škola, gdje sam imao prilike puno toga naučiti.

Poznat po spektakularnoj borbi protiv Davida Hayea u londonskoj O2 areni, Mark de Mori naglasio je sljedeće:

- Neposredno prije moje borbe s Hayeom bio sam rangiran kao deseti najbolji boksač u svijetu i to je ono što me je dovelo ispred Davida, kojemu je ova borba značila veliki povratak u profesionalni boksački svijet nakon duge 3 godine pauze. Znao sam da želi prirediti spektakularni povratak, prema tome bio sam siguran da će se žestoko boriti. Protiv njega sam se borio ne samo koristeći svoju snagu i tehniku, već i sve svoje emocije, ali nažalost izgubio sam knockoutom. Iz O2 arene sam odmah prebačen u bolnicu, sa sumnjom krvarenja mozga. Još uvijek ne bi znao reći da li je to bilo dobro ili loše iskustvo mog života.

O borbi sa Zoltanom i budućim planovima de Mori kaže:

- Za Zoltana mogu reći da je prava kamikaza, koja dolazi po knockout što me definitivno čini jako sretnim jer se namjeravam boriti brutalno do zadnje sekunde kao i uvijek. Osjećam da sam u premijernom razdoblju svoje boksačke karijere, tako da iza borbe u Marini Frapa imam velike planove u sklopu moje profesionalne boksačke karijere.

Svoju snagu pokazat će i domaći boksači Ivica Perković poznat kao ‘Šibenska stina’, protiv Srbina Miloša Dovedana , Marko Vučević će boksati protiv Srbina Aleksandra Ranisavljevića, Abel Pešut će rukavice ukrstiti sa sunarodnjakom Josipom Jalušićem, a Ante Verunica će snagu odmjeriti sa Srbinom Lukom Stajićem.

Internacionalni karakter događanju svakako daju borbe: Ben Wrotniak (Australija) vs. Slobodan Janković (Srbija), Lee Jones (Engleska) vs. Siniša Kondić (Hrvatska), Nico Venetis (Njemačka) vs. Slobodan Kubica (BiH), Sebastian Stallinger (Germany) vs. Aleksandar Janković (Srbija), Jacek Cristoph Piatek (Poljska) vs. Sejfula Beriša (Srbija). Specijalni gosti događaja biti će Emil Markić - WBF prvak i apsolutni broj 1 u Hrvatskoj u light heavyweight kategoriji, Damir Beljo – WBO europski prvak u cruiserweight kategoriji te Turgay Uzun – višestruki prvak Njemačke i bivši svjetski prvak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo