Sport Ostalo

prva suza hrvatske

Torcida nacrtala mural u čast prve žrtve Domovinskog rata u njegovom rodnom Aržanu

prva suza hrvatske

Uoči 22. Memorijalnog malnogometnog turira Josip Jović, koji se u nedjelju održava u Aržanu, pripadnici Torcide iscrtali su veličanstveni mural u rodnom mjestu prve žrtve Domovinskog rata.

- Ovo je najveći mural koji smo ikada napravili, veličine je 15 puta sedam metara. No, to je nemjerljivo s onim što je pravi junak Domovinskog rata Josip Jović narapravio za Hrvatsku, kad se s ostalim redarstvenicima suprotstavio srpskim teroristima na Plitvicama – kazao nam je jedan od torcidaša koji je organizirao oslikavanje murala s likom Josipa Jovića.

Mural s likom Josipa Jovića otkrit će, te potom otvoriti turnir ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednice RH general-bojnik, glavni inspektor obrane Slaven Zdilar, izaslanik MUP-a RH Slobodan Marendić, izaslanstvo županije Splitsko-dalmatinske, gradonačelnik grada Imotskoga Ivek Budalić sa načelnicima općina.

Inače, početak programa u Aržanu je u 12h, u 16:30 polaganje vijenaca, a u 17h službeno otvaranje turnira. Navečer s početkom u 22 sata je koncert tamburaškog sastava Dukati.

Na turniru sudjeluje 12 braniteljskih ekipa i šest ekipa iz MUP-a RH koji su prethodno izborili turnir kroz kvalifikacije. Revijalnu utakmicu odigrat će veterani Zrinjskog iz Mostara i veterani Hajduka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo