Sport Ostalo

nova pravila

Donald Trump podržao vlasnika Dallas Cowboysa

nova pravila

Američki predsjednik Donald Trump podržao je potez vlasnika NFL momčadi Dallas Cowboysa Jerryja Jonesa koji je poručio kako neće tolerirati igrače koji ostaju u svlačionici za vrijeme intoniranja američke himne prije početka utakmice.

"Tako treba, Jerry," napisao je Trump na Twitteru dodavši: "Tako bi i liga trebala reagirati." Američki predsjednik još je ranije pozvao NFL da otpusti igrače koji odbijaju na dostojanstven način iskazati poštovanje prema državnoj zastavi i nacionalnoj himni.

Vlasnik Cowboysa je poručio kako nije želio čekati dogovor vodstva NFL lige i Udruženja igrača, već je sam donio odluku.

"Naša je politika da stojite tijekom himne," rekao je Jones dodavši kako neće tolerirati igrače koji ostaju u svlačionici za vrijeme himne umjesto da stoje na terenu.

Njegova odluka izazvala je brojne reakcije, pozitivne, ali i negativne. Tako je igrač Philadelphia Eaglesa Malcolm Jenkins potez vlasnika Dallasa nazvao 'zlostavljanjem'.

"Sva sreća da ne igram za Cowboyse," kazao je Jenkins.

Vlasnici klubova su u svibnju donijeli novo pravilo ponašanja za vrijeme intoniranja himne Sjedinjenih Američkih Država, koje propisuje da se himna sluša u stojećem stavu, a igračima koji ne žele stajati ostavljena je mogućnost ostanka u svlačionici i kasnijeg izlaska na teren.

Tim se potezom željelo spriječiti protestno klečanje igrača, koje je 2016. godine prvi počeo prakticirati bivši vođa napada San Francisco 49-ersa Colin Kaepernick u znak protesta zbog policijske brutalnosti prema Afro-Amerikancima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo