Sport Ostalo

Zajedno u športu za jednakost u životu

Janica Kostelić: Želimo sport približiti svima

Zajedno u športu za jednakost u životu

Pod sloganom "Zajedno u športu za jednakost u životu" u nedjelju je na zagrebačkom Jarunu predstavljen 50 milijuna kuna vrijedan Javni poziv Uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport.

"Sretni smo jer smo po prvi puta osmislili javni poziv financiran iz europskih sredstava namijenjen športu i na ovaj način želimo omogućiti jednako dostupne športsko rekreativne sadržaje i osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju i onoj u riziku od socijalne isključenosti. Zahvaljujem Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Zakladi za razvoj civilnoga društva s kojima smo zajedno realizirali ovaj Javni poziv i nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata", rekla je državna tajnica za šport Janica Kostelić.

Uz nju, Javni poziv predstavili su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ljubica Lukačić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u pratnji državne tajnice Katarine Ivanković-Knežević te u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku državna tajnica Margareta Mađerić. 

"Drago mi je što kao izaslanik predsjednika Vlade mogu iskazati snažnu podršku ovom vrijednom projektu koji promovira zajedništvo i jednakost kroz sport. Projektom se kroz besplatne sportske aktivnosti želi pružiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i onima u riziku od socijalne isključenosti da osjete duh zajedništva i jednakosti u svojoj zajednici. Posebno mi je drago što je moje ministarstvo omogućilo da sport bude uključen u prioritete Europskog socijalnog fonda i što smo, samo putem ovog javnog poziva, osigurali 50 milijuna kuna za sportske aktivnosti. Pozivam škole, fakultete, ustanove socijalne skrbi, lokalne zajednice i udruge civilnog društva da prijave projekte i omoguće mladima u riziku od socijalne isključenosti u svojim sredinama da kroz športske aktivnosti unaprijede kvalitetu života. Zahvalio bih se posebno državnoj tajnici za šport, Janici Kostelić na ideji i inicijativi te Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Zakladi za razvoj civilnoga društva na pomoći u realizaciji ovog javnog poziva“, izjavio je ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo