Sport Ostalo

srebrna liga

Mađare 'ubili' servisima: izbornika Rančića igrom je razveselio Peterlin

srebrna liga

Zbog jakog servisa hrvatskih odbojkaša Mađari su teško organizirali napade. Uz to, obrana “kockastih” ubijala je Padara. Jer, naš stožer je znao da će Mađari puno koristiti svoga prvog napadača, išli su prema njemu u bloku i - uspijevali.

Mađari su u prvom dijelu svakog seta držali egal, rezultatski pratili Hrvatsku, što je domaćim navijačima donosilo kakvo-takvo uzbuđenje. No, naglo su padali kad bi Hrvatska ubacila u veću brzinu...

Iskazao se Peterlin, zamjena za Galića koji nije igrao zbog ozlijeđenog koljena. Primao je servise i rješavao napade, pokazao da Hrvatska ima široku klupu. Priliku na terenu je savršeno iskoristio i postao najbolji igrač utakmice.

‘Odlično smo se pripremili’ 

Domaći navijači su pokušali “ponijeti” svoje, kao i živahni voditelj programa. No, trud im je bio potpuno uzaludan.

- Odlično smo se pripremili i zasluženo dobili. Veseli me što smo nastavili niz dobrih igara. Mađari su bili jači u odnosu na utakmicu u Splitu, zbog Padara koji je jako dobar igrač. Međutim, nisu imali nikakva rješenja za naš agresivan servis.

- Žukovski je ponovno dobro dijelio lopte, a ono što me posebno veseli jest da je Peterlin odigrao izvanredno. Odlično je zamijenio Galića, imao je potrebnu sigurnost u napadu.

- Riješio je nekoliko teških lopti i cijelo vrijeme izdržao pritisak na prijemu servisa – rekao je izbornik Ivan Rančić i dodao teško pobijediti ovako uvjerljivo i puno lošije momčadi od mađarske. 

Rančić se nada oporavku Sedlačeka koji mu je važan igrač u rotaciji. Naša reprezentacija sljedeću utakmicu igra u subotu, protiv Bjelorusije na splitskim Gripama.

Mađarska – Hrvatska 0:3 (17:25, 19:25, 18:25)

Kazincbarcika, dvorana Don Bosco. Gledatelja 1000

Suci: Borislav Yordanov (Bugarska) i Tibor Halasz (Mađarska)

Najbolji igrač: Fran Peterlin (Hrvatska).

Mađarska: Nagy (6), Szabo (5), Papai, Banai, Keen (1), Kaszap, David (3), Padar (6), Blazsovics (2), Deak, Kalmár, Bögöly (1), Gabhardt (3), Krupanszki.

Hrvatska: Žukovski (3), Đirlić, Giljanović, Dukić (8), Šestan (11), Višić, Peterlin (12), Pervan, Andrić (13), Mihalj (5), Perić, Smiljanić.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo