Sport Ostalo

nitko im nije ni blizu

Splitske ragbijašice najbolje u regiji: titulu najbolje podijelile dvije igračice Nade

nitko im nije ni blizu

Na posljednjem regionalnom turniru R-7 za žene u Derventi splitske ragbijašice potvrdile svoju dominaciju u novom regionalnom natjecanju. U konkurenciji djevojaka iz RAK Olimpije - Ljubljana, RK. Gladijatori- Derventa, ŽARK Mladost- Zagreb te ŽRK Zagreb iz Zagreba, ragbijašice Nade upisale su sve četiri pobjede iz četiri odigrana susreta. Djevojke pod vodstvom trenera prof. Nikole Denića u svemu su nadmašile svoju konkurenciju u Derventi.

Splitski sastav prikazao je vrlo uvjerljivu i već prepoznatljivu igru. Neprelazna, čvrsta i dinamična obrana te vrlo brz, razigran i efikasan napad. U 4 odigrana susreta djevojke iz Splita postigle su ukupno 122 poena a primile tek 20 poena.

Ragbijašice Nade Franćeska Pleština i Tihana Žaja po ocjenama stručnog žirija zajedno su proglašene za najbolje igračice ovogodišnjeg regionalnog natjecanja. Odlični rezultati u regionalnom natjecanju sigurno će pozitivno utjecati na sigurnost i ambicije djevojaka iz Splita pred nastavak sezone gdje ih očekuju dva turnira Prvenstva Hrvatske i borba za novu titulu.

Drugo mjesto u regionalnom natjecanju zasluženo su osvojile djevojke iz ŽARK Mladost. Treće su cure iz ljubljanske Olimipije, Četvrto mjesto s tek nešto slabijom zgoditak razlikom osvojile su djevojke ŽRK Zagreb a posljednje mjesto pripalo je domaćim igračicama iz RK Gladijatori iz Dervente.

Rezultati

Zagreb - Nada 5-29

Olimpija - Mladost 5:17

Gladijatori - Zagreb 0:10

Nada - Olimpija 42:5

Gladijatori - Olimpija 5:20

Mladost - Nada 0:34

Olimpija - Gladijatori 15:5

Mladost - Zagreb 17:0

Nada - Gladijatori 17:10

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo