Sport Ostalo

svjetska boksačka liga

Toni Filipi ‘zapalio’ Višnjik: Nitko me ne može zaustaviti kad vidim moje Saljane i Tornado

svjetska boksačka liga

Zadar je protekloga vikenda uživao u svjetskom boksu. Naime, treće kolo Svjetske lige između “hrvatskih vitezova” i francuskih “borbenih pijetlova” održano je na Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića.

“Pijetlovi” su zadržali perje na sebi, slavili su rezultatom 4:1, a samo im je Saljanin Toni Filipi počupao jedno riješivši sraz s Bugarinom Kristijanom Dimitrovim u svoju korist. Kada su svjetla ugašena nije bilo nezadovoljstva jer je ostvareno naša realnost, a evo što je kazao izbornik hrvatske reprezentacije Leonardo Pijetraj.

- U Zadru je što se tiče organizacije bilo sve u najboljem redu, na visokoj razini. Tu jednostavno pripadamo eliti, no boksački još nismo među elitom, nemamo toliko dobrih boraca, a ni velikog izbora kao suparnika i tu smo u teškom položaju. Međutim, na dobrom smo putu i popravku takve situacije - izjavio je Pijetraj.

Hrvatska je doživjela i treći poraz, prethodno smo izgubili od Italije i Engleske, dok je ovaj nastup u Višnjiku protiv Francuza bio premijerni u našem ringu.

Jedinu pobjedu donio je 22-godišnji Toni Filipi koji je u posljednjoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudaca savladao Dimitrova u kategoriji do 91 kg. Filipija je glasnom podrškom bodrilo 2500 gledatelja, stiglo je mnogo njegovih Saljana kao i pripadnika Tornada. Toni je dominirao u svih pet rundi, a u onim situacijama kada je bio izuzetno dominantan orilo se njegovo ime Višnjikom.

- Hvala svima na podršci, mojim dragim Saljanima, Zadranima, Tornadu... Presretan sam što sam ostvario ovu pobjedu, koja mi je druga u ligi, upravo u mome Zadru. To se ne zaboravlja. Osjećam da mogu ide me i vjerujem da ću i u sljedećim borbama biti na visokoj razini. Vidimo se nekom drugom prilikom uskoro - poručio je Toni.

“Hrvatski vitezovi” su krenulo porazom u prvoj borbi večeri. Gruzijac u našim redovima Nodari Barbaidze izgubio je u kategoriji do 49 kg od Samuela Carmonea, odlukom sudaca. Filip Poturović je poražen od Samuela Kistohurrya u kategoriji do 56 kg. U trećoj borbi večeri Petar Cetinić (do 64 kg) poražen je od Hassana Amzileua. Iako je dobio dvije runde, Petraj je predao meč u četvrtoj. Edin Avdić je u kategoriji do 75 kg pružio dobar otpor Nizaru Trimechu, no suci su prednost dali Francuzu.

Na kraju večeri Pere Knežević, predsjednik Boksačkog saveza Zadra, je izjavio: 

- Iako nismo pobijedili, Francuzi su iz gornjeg dijela boksačkog svijeta, mi idemo pomalo, ali sigurno naprijed. Još jednom bi se zahvalio svima koji su došli i podržali naše u borbama. Hvala HBS-u, direktoru Željku Mavroviću i izborniku Pijetraju. Vjerujem da nose divne uspomene iz Zadra. Uvijek ćemo im biti na usluzi.

Za manje od dva tjedna na programu je ponovi susret “fighting roostersa” i “croatian knightsa”, ovoga puta u Parizu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo