Sport Ostalo

od 15. godine

Seksualni skandal potresa svijet sporta: liječnik zlostavljao svjetsku prvakinju

od 15. godine

Bivša američka gimnastička reprezentativka Maggie Nichols otkrila je, prenosi američki ESPN, da je ona prva koja je prijavila bivšeg fizioterapeuta američke reprezentacije Larry Nassara, zbog seksualnog zlostavljanja. Nassar je koncem prošle godine zbog dječje pornografije osuđen na 60 godina zatvora, a čeka pravorijek za zlostavljanje maloljetnika tijekom svojih medicinskih tretmana. Žrtve će u Lansingu 16. siječnja iznijeti svoje slučajeve, među njima i Maggie Nichols.

- Do sada sam ja u papirima bila predstavljana kao Gimnastičarka A, od strane Američke gimnastičarske federacije. Ne želim biti Gimnastičarka A. On to nije naprvio Gimnastičarki A, napravio je to Maggie Nichols – kazala je potresena djevojka.

Za ESPN je Nichols, koja se na elitnim natjecanjima pojavljuje od 13. godine, ispričala kako ju je Nassar počeo liječiti prvo zbog ozljede lakta, a potom je, kada je imala 15 godina, osjetila i probleme s leđima.

- Tada su počele promjene u načinu "liječenje". Sjećam se da me vodio u svlačionicu i zaključavao vrata. Bilo mi je čudno, ali sam mislila valjda će biti OK. Ali onda me počeo dirati na mjestima za koja sam mislila da to nije potrebno - ispričala je Nichols.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo