Sport Ostalo

Ostali bez Supekupa

Kaštelani zapeli u bloku Zagrepčana

Ostali bez Supekupa

Ako je suditi po ovom susretu, Kaštelane čeka nikad teža obrana naslova! Znalo se još od ljeta da Zagrepčani ove sezone misle itekako ozbiljno, a sve sumnje su otklonili pobjedom u Kaštel Starom gdje po drugi put u nizu uzimaju superkup i tako najavljuju, po svemu sudeći, jako zanimljivu i napetu sezonu!

Po prvi put u dugo vremena, barem po kladionicama, Kaštelani na svom parketu nisu u derbi ušli kao favoriti što u početku nije izgledalo baš ispravno obzirom da bolje otvaraju susret i sasvim solidnom igrom već na tehničkom time-outu imaju pristojnu prednost (12:9).

No, uslijedio je totalni "blackout", Zagrepčani su se probudili i na servise Dukića i Sedlačeka vezali gotovo deset poena i potpuno preokrenuli tijek meča (16:21) da bi uskoro to kapitalizirali prvim setom na svojoj strani.

U nastavku ogleda kaštelanski odbojkaši opet dominiraju, sada im sve polazi od ruke, Šestan i Višić serviraju besprijekorno pa je izgledalo da će vrlo brzo na semaforu zasvijetliti ukupno izjednačenje (14:7, 17:9).

Međutim, nova katastrofa se događa na Sedlačekov servis, prijem nikako nije dobar i u tren oka gosti se potpuno vraćaju u set (17:15)! Srećom, ostali su aktualni prvaci pribrani pa s koliko toliko kontrole ipak privode set kraju i izjednačavaju ukupni rezultat.

Od tog trenutka malo toga je išlo na stranu Kaštelana, bolje rečeno dobra igra gostiju opravdano je rezultirala konačnim epilogom. U trećem setu već na tehničkom time-outu imaju sedam razlike (5:12), jakim blokom spriječavaju mnoge kaštelanske napade (5:15, 8:16) i s lakoćom prave korak do pobjede.

Taj posljednji korak, ispostavilo se, napravit će još lakše. Istina, Kaštelani su se držali u igri prvu trećinu seta, no sve nakon toga bili su poen za poenom "mladostaša" (11:17, 12:22) na krilima raspoloženih Krnića, Sedlačeka, Dukića i ostalih te na taj način vrlo brzo dolaze i do tog ključnog trećeg seta i njime osiguravaju prvi trofej te jasno daju do znanja da ove sezone itekako misle odnijeti sve pehare u Dom odbojke.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 1:3

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 1:3 (19:25, 25:21, 19:25, 15:25)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja: 500

Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić (oboje iz Siska)

OK Mladost Ribola Kaštela: Višić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Pervan, Ruiz, Cikojević, Ščerbakov, Perić, Šestan, Norman, Melvan.

HAOK Mladost: Bakonji, Dukić, Hanžić, Krnić, Mitrašinović, Mrakužić, Nikačević, Prlić, Sabljak, Šarčević, Sedlaček, Marelić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo