Sport Ostalo

Alberto Tomba se priključio akciji za Sandru Paović

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena humanitarna akcija ''Sandra, ti to možeš!'' koja će biti održana 13. travnja na nekoliko zagrebačkih lokacija. Cilj cijelog projekta je prikupljanje četiri miljuna kuna, koliko košta proces rehabilitacije hrvatske stolnotenisačice Sandre Paović, koja je krajem sječnja teško stradala u prometnoj nesreći u Francuskoj.

Inicijator akcije je Hrvatski klub olimpijaca, u čije se ime novinarima obratio Stojko Vranković najavivši kako će u nju biti uključeni brojni nositelji odličja koji su se već javili i ponudili pomoć. Hrvatska radiotelevizija je također među organizatorima akcije pa će na njenom programu biti emitiran prijenos završnice s početkom u dvanaest sati, a u tijeku je i snimanje radijskog spota koji će se odmah emitirati u svim programima Hrvatskog radija.

Sandru čeka duga i skupa rehabilitacija / CROPIX
Urednik HTV-ovog sportskog programa Bruno Kovačević izrazio je zadovoljstvo velikim ineresom medija za projekt te je najavio promotivni spot za akciju, snimljen s velikim talijanskim skijašem Albertom Tombom koji je rado propustio let kako bi, na taj način pomogao ozljijeđenoj hrvatskoj sportašici kojoj će za 26. rođendan, samo dva dana nakon akcije, među ostalim darovina biti uručena knjiga s Albertovim potpisom i najboljim željama.

U sklopu ove manifestacije odigrat će se tri malonogometne utakmice, između legendi Hajduka i Dinama, olimpijaca i estradnih zvijezda te akademije Silvija Marića i novinara 24 sata. U ime trećeg organizatora, Hrvatskog stolnoteniskog saveza govorila je Tamara Boroš.

-Sandra je puno napravila za hrvatski sport i zaslužila je ovakvu akciju, a veliki odaziv medija me jako raduje- istaknula je trfejna stolnotenisačica, dodajući kako je razgovarala sa Sandrom, koja zna što je čeka, ali se odlučila boriti.

Suorganizatori cijelog događaja su Zaklada hrvatskih sportaša i Sportska udruga studenata Visoke škole Libertas, a pokroviteljstvo su preuzeli Hrvatski olimpijski odbor, Grad Zagreb i Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, ispred kojeg se Državna tajnica za sport Zrinka Kovačević unaprijed zahvalila svima koji se uključe u akciju.

- Ministarstvo je dalo svu potporu službenom pokrovitelju, a ministar Dragan Primorac će igrati utakmicu, dok mi ostali stojimo na raspolaganju organizatorima – poručila je Brunova puno bolja polovica, pozvavši ujedno građane da pozovu humanitarni telefon za pomoć Sandri na broj 060 9006 u slijedećih četrnaest dana, ili da sudjeluju u utrci 'Krug za Sandru' koja će se održati na Jarunskom jezeru.

Ante Podrug

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo