Sport Ostalo

Obračun nakon SP-a: HRS traži izgon danskih sudaca

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak, te izvršni direktor nedavno održanog Svjetskog prvenstva Silvio Njirić, predvođeni predsjednikom Sandijem Šolom, putuju u švicarski Basel gdje će ih u sjedištu Međunarodne rukometne federacije (IHF) primiti predsjednik Hassan Moustafa. Povod ovog posjeta objasnio je izvršni dopredsjednik HRS-a.

- Idemo da se napravi konačni obračun oko SP-a. HRS je već platio kompletne troškove ureda IHF-a za vrijeme trajanja SP-a, ali problem je nastao kasnije jer je zbog potreba IHF-ovog TV partnera, agencije Sportfive, Savez bio primoran reducirati određeni broj sjedalica u dvoranama i tako je izgubio više od 3,5 milijuna kuna koje sad želimo da nam IHF nadoknadi - kazao je Gobac.

Mnogo važnija stvar od novca je da čelnici Saveza u Švicarsku nose DVD s analizom suđenja finalnog susreta SP-a između Hrvatske i Francuske, koju su obavila tri nezavisna rukometna stručnjaka, ali to nije sve.
- Prema toj analizi Hrvatska je u najmanju ruku ozbiljno oštećena. Pokazat ćemo DVD gospodi Moustafi i Kalinu kao i svim odgovornima u IHF-u, te porazgovarati s njima. Zatražit ćemo i udaljavanje danskog sudačkog para Olsen/Pedersen iz rukometa.

Nećemo dopustiti da itko baca ljagu na nas, posebice da nas optužuju za pokušaj podmićivanja na bilo koji način. Nas zanima kako su oni od rezervnog sudačkog para došli do sudaca u finalu SP-a. Također nas zanima tko je tim Dancima naredio takvo suđenje jer je nemoguće da na našu štetu naprave više od 30 grešaka, a na francusku jedva tri – najavio je Gobac.

J. SMOLIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo