Sport Ostalo

Kanađaninu Kuceri zlato u spustu, solidni rezultati hrvatskih skijaša

Kanadski skijaš John Kucera (24) osvojio je zlatnu medalju u današnjem spustu na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu. To mu je ujedno i prva medalja sa svjetskih prvenstava.

Srebro je pripalo iskusnom 34-godišnjem Švicarcu Didieru Cucheu (+0,04), koji je prije tri dana bio zlatni u super-G.

Bronca također ide u Švicarsku, a osvojio ju je 22-godišnji Carlo Janka (+0,17), kojemu je to također prva medalja sa svjetskih prvenstava.

Četverostruki svjetski prvak Amerikanac Bode Miller završio je na osmom mjestu, dok pobjednik ovosezonskih spusteva iz Wengena i Kitzbuehela Švicarac Didier Defago nije ni završio utrku.

Hrvatska je u spustu imala dvojicu predstavnika, 22-godišnjeg Natka Zrnčića Dima i godinu dana mlađeg Tina Širokog. Obojica su solidno odvozila na iznimno teškoj Bellevarde stazi, te su ostvarila svoje najbolje plasmane na svjetskim prvenstvima. Natko Zrnčić Dim je osvojio 19. mjesto (+3,82), a Tin Široki 23. poziciju (+4,77).

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji ima problema sa bolnim leđima, nije nastupio u spustu kako bi se oporavio do ponedjeljka, kada je na rasporedu muška super-kombinacija, gdje je jedan od favorita za medalju.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo