Sport Ostalo

stručno oko

Marko Tomasović: Yoka je iskoristio što mu je bilo ponuđeno

stručno oko

- Kao prvo želio bih čestitati Filipu Hrgoviću, brončana medalja u boksu na Olimpijskim igrama je velika stvar. Kao bivši olimpijac dobro znam kako se teško plasirati na ovaj turnir i koliko je teško osvojiti medalju. To je ono najvažnije, to moramo cijeniti. Svaka čast, ovo puno znači za hrvatski boks.

- Vidjeli smo meč dvojice prilično izjednačenih boksača, vršnjaka po godištu i jednako kvalitetnih. Po meni je Hrgović taktički lošije odradio dvoboj, imao sam osjećaj kao da gledam reprizu četvrtfinala Svjetskog prvenstva iz Dohe, na potpuno jednaki način je Yoka stigao do pobjede, ništa novo nije bilo ništa ponuđeno. Yoka je držao sredinu ringa, dobro se pokrio, i samo čekao da e Hrgović približi, nešto pokuša i na kraju krene u kontru. Tu je problem više Hrgovićeva kuta, nakon prve runde koju smo već vidjeli trebalo se nešto mijenjati, trebali su mu savjetovati što se mora mijenjati. Mislim da toga B-plana nije bilo, nismo vidjeli nikakvu promjenu u ringu. Istina je da je Hrgovi podigao razinu agresivnosti, počeo pogađati, imati inicijativu, ali sve je to bilo premalo. Sve se to iz kuta moglo vidjeti i tražiti da se više nogama dovlači Yoku do konopaca, pokuša se iz klinča pogađati, promijeniti ritam borbe.

- Na kraju Yoka me ničim posebno nije impresionirao, u ovom dvoboju je iskoristio samo ono što mu je bilo ponuđeno, nije se mora posebno umoriti. Samo je odradio ono što radi već godinama, lagano pleše po sredini ringa, eskivira protivnikove napade i iz kontre pogađa direktima. Dobro se kreće, ima dugačke ruke i te komparativne prednosti maksimalno koristi.

- Inače vidjeli smo pravu, čistu borbu, dvojice momaka koji fair boksaju, sudac u ringu nije imao potrebe reagirati, upozoravati na nepravilne udarce. I na kraju bodovni suci su korektno odradili posao, taman za ovu minimalnu bodovnu prednost je Yoka bio bolji - kaže naš olimpijac Marko Tomasović.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo