Sport Ostalo

taekwondo

Anu i Filipa čeka težak posao na tatamiju

taekwondo

Danas na tatami u Rio de Janeiru izlaze i preostala dva naša predstavnika u taekwondou, Ana Zaninović i Filip Grgić. U prvom kolu kategorije do 57 kilograma Zaninović se bori protiv Kimije Alizadeh iz Irana. Bit će to dvoboj brončanih sa Svjetskog prvenstva u Čeljabinsku prošle godine. Ana je odličje tog sjaja osvojila u kategoriji do 53 kilograma, a Iranka do 57.

Pritom je Alizadeh porazila Britanku Jade Jones, zlatnu iz Londona 2012., što dovoljno govori o njezinim sposobnostima. Samo joj je osamnaest godina i ona je nedvojbeno buduća zvijezda ovog sporta. Meč počinje poslijepodne u 16.30 po našem vremenu, a Anu zasigurno čeka težak posao.

Ako članica splitskog Marjana preskoči prvu prepreku, neće joj biti ništa lakše na sljedećoj. Vjerojatno će ići na drugu nositeljicu Evu Calvo iz Španjolske, srebrnu iz Čeljabinska, kojoj je suparnica Phannapa Harnsujin iz Tajlanda. Trnovit je put do medalje. Tako i mora biti na Olimpijskim igrama.

Ako je Ani Zaninović put težak, što bi onda tek trebao reći Filip Grgić. Član zagrebačkog Metalca u kategoriji do 68 kilograma od 17.15 kreće protiv Španjolca Joela Gonzaleza Bonille, zlatnog iz Londona prije četiri godine, dvostrukog europskog i svjetskog prvaka... Dalje od toga u ždrijeb nećemo gledati. 

Kao i jučer, u obje ove kategorije istog se dana dijele medalje. Poraženi u polufinalu idu u repesaž gdje ih čeka još jedna borba za broncu i to protiv suparnika koji su ispali od finalista. Dijele se dvije bronce, a o medaljama se odlučuje u noći na petak po našem vremenu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo