Sport Ostalo

najveći dan hrvatskog sporta, ikad!

Oni su mladi, uspješni, najbolji. Za razliku od političara

 najveći dan hrvatskog sporta, ikad!

Goran je osvojia Wimbledon. “Vatreni” su bili treći na svitu, Janica potaracala sve živo. Bilo je još masu zlatnih medalja i titula rukometaša, vaterpolista... Dalje neću nabrajat, di bi me to odnilo... Ali, ovaj dan od jučer ostat će zabilježen ka poseban, neki će reć i najveći dan hrvatskog sporta ikad!

Četiri olimpijske medalje u iston danu čine ga takvin, za nevirovat, za pamćenje. Utorak, 16. osmog 2016. godine, dobro ga zapantite. Dvi osvojene medalje i dvi osigurane. Sandra se itnila do zlata, Tonći izjedrija srebro, Fantela-Marenić i Filip Hrgović, moj osobni favorit ovih Igara, osigurali su medalje. Samo triba vidit koje će bit. 

Nadali smo se i petoj, Bambijevoj, virovali u Tonćevo zlato, ali fala Bogu, ništa nam neće ovi dan pokvarit... Ovaj ritam osvajanja mogu pratit samo Ameri.

E sad, jesmo li jučer živili najveći dan hrvatskoga sporta ikada... ko zna!? Neki će reć da jesmo, a neki će možda potegnit neki argument da nije tako. Ali, brajo, četiri olimpijske medalje u istome danu, dvi osvojene i dvi osigurane, ko to more platit?

Naša država, na primjer. Političari naši dragi, evo van šanse, neplanirane. Ovo je i vaše vrime, predizborno vrime. I vama je sezona na vrhuncu. Dok sportaši u Riju beru medalje vi berite glasove. Slikavajte se sad s njima na sve strane, di god morete. Na dočecima, na Plesu, Rivi, na svim razinama, po gradovima, županijama... Obećavajte im opet sve i svašta, ma sve šta vam padne na pamet. Ionako će se sve ovo brzo smirit, ugasit. 

Ko se, za Boga miloga, više sića Kumrića i Maje Mišković, ono dvoje splitskih judaša šta je tamo neka administracija zaustavila na putu za Rio!? Sve se brzo zaboravi, vi to dobro znate.

I zato carpe diem, ostavite se na koji dan ustaša i udbaša, slikavajte se! Slikavajte se i obećajite. Obećajite i slikavajte se. Jer, ko zna, svaka slija sa Sinkovićima, Tonćen, Sandron i drugima može van u ovoj euforiji donit koji glas više. Sezona je berbe. Medalja i glasova. Kako kome. 

I zato se slikavajte s njima. Neka van to bude čast jer oni su mladi, uspješni, najbolji. Za razliku od vas.

Oni su sve ono šta vi niste.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo