Sport Ostalo

odgovor željka jerkova na izbor u kuću slave splitskoga športa

Jerkov: Ne prihvaćam čast jer se doprinos sportu i rezultati stavljaju u drugi plan

odgovor željka jerkova na izbor u kuću slave splitskoga športa

Trofejni splitski košarkaš Željko Jerkov uputio je pismeni odgovor na adresu Udruge za osnivanje Muzeja športa - Split, Kuće slave splitskog športa:

Poštovana gospodo, primio sam Vašu odluku o mom uvrštenju u počasnika Kuće slave splitskog športa i poziv na svečanost dodjele ovog časnog priznanja.

Želim čestitati svim svojim sportskim prijateljima i kolegama koji ove godine ulaze u Kuću slave splitskog športa, isto tako zahvaljujem organizatorima što su prepoznali moje sportske uspjehe.

Sa žaljenjem moram ustvrditi da niste poštovali moju, pisanim putem dostavljenu zamolbu i želju da me izuzmete kod uvrštavanja i izbora za ovu godinu.

Stoga osjećam potrebu još jednom vama i sportskoj javnosti pojasniti zašto nisam u mogućnosti prihvatiti čast kojom me želite pridružiti odabranim splitskim sportskim velikanima.

Razloge svoje odluke više puta sam isticao, kako pisanim putem, tako i u javnim istupima. Držim da je pravilnik o izboru počasnika Kuće slave splitskog športa nedovoljno razrađen te takav dovodi do nepotrebnog arbitriranja tijela koje se zove “SUD ČASTI”.

Arbitriranje ovog tijela dovodi do rezultata da među JEDNAKIMA IMA JEDNAKIJIH, a doprinos sportu i sportski rezultati, koji bi trebali biti najvažniji kriterij izbora, stavljaju se u drugi plan. Kvalitetan pravilnik ukinuo bi potrebu za ovakvim arbitriranjem.

Nakon mojih primjedbi i kritika, na moju žalost, ni nakon godinu dana ništa se nije promijenilo, niti moje stajalište. Drugačija odluka od ove koju sam donio, osobno bi značila negiranje fundamentalnih vrijednosti koje sport predstavlja.

željko jerkov

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo