Sport Ostalo

hokej na travi

Spartanci za povijest: osvojili prvu medalju!

hokej na travi

Splićani su u svojoj prvoj službenoj utakmici pobijedili zagrebačko Jedinstvo s 4:3

Nisu proslavili ni prvi rođendan, a hokejaši na travi splitskog Spartanca već su osvojili prvi trofej! Na međunarodnom turniru Favorit Open u Poreču osvojili su treće mjesto, a već u prvom službenom nastupu svladali su zagrebačko Jedinstvo 4:3. Koncem kolovoza “spartanci” su na umjetnoj travi Poljuda već odigrali prvu utakmicu protiv zagrebačke Mladosti, ali revijalnu. U Poreču su se prvi put baš natjecali.

Naši mladići vođeni trenerom Lukom Androjom na domaćine i suparnike ostavili su odličan dojam.

- Svidio im se naš mentalitet, simpatični smo im jer smo navijali za sve klubove. Mi smo puno naučili od njih, ali i oni od nas - govori nam alfa i omega kluba, njegov predsjednik Nikola Barbarić.

Otkako je skupina zaljubljenika u ovaj još uvijek ne baš popularan sport u Dalmaciji u ožujku ove godine započela svoj put, o hokeju na travi sve se više priča.

- Dolaze nam još dvojica novih članova. Jedan je profesionalni kuhar, dakle nećemo morati brinuti za marendu - smije se Barbarić, koji se pohvalio kako su od Saveza dobili četrdeset novih palica za djecu te kako će ubrzo postati njegovi članovi.

No, problem je i dalje isti - prostor.

- Što se toga tiče i dalje smo praktički beskućnici. Jednom tjedno treniramo u dvorani Obrtno-tehničke škole, ali od sponzora Jako smo dobili trenirke i torbe pa barem izgledamo kao pravi klub.

Postoje naznake da bi se u Splitu mogao osnovati novi klub, kaže Barbarić, koji nam je otkrio buduće planove Spartanca.

- U prvim danima 2016. idemo na seminar u Nizozemskoj, a u siječnju ili veljači trebali bismo upasti u Drugu dvoransku ligu na razini države. U ožujku smo u Zagrebu na Memorijalu Ivo Zlatar, tad ćemo prvi put službeno igrati na travi.

vedran babić
foto: paun paunović / cropix

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo