Sport Ostalo

Branko Cikatić: Svaki dan sam na treningu

Veliki Branko Cikatić ponovno će ući u ring i to protiv Dona The Dragon  Wilsona  višestrukog prvaka svijeta u revijalnom meču u sklopu velikog festivala World Martial Arts Games 2013. Organizatori Matko Kuzmanić i Hrvoje Znaor su jučer u  lounge-baru "Imperium" predstavili program događanja od 14. do 18. kolovoza. u sklopu navedene manifestacije biti cijeli niz vrhunskih sportskih događaja.

Prvi dan je predviđeno održavanje drugog po redu izdanja Kuće slave sa nizom priznatih i svjetski poznatih imena iz svijeta borilačkih sportova, svakako vrijedi spomenuti i službeno Svjetsko prvenstvo po FILA pravilima koje će se održati u MMA, grapplingu i pankrationu. Osim navedenog, gledatelji će imati prilike vidjeti i atraktivne borbe u jujitsu i sambu.

Vrhunac događaja će biti World Grand Prix koji će biti održan zadnji dan, od naših boraca istaknuti su kao favoriti Stipe Glavica, Antonio Ljušanin, Danijel Bradarić, Bruno Rudolfi, Denny Vuković, kao mlade i nove snage Hrvatskog Combata Teama.

- Posljednjeg dana nas čeka super spektakl, borbe najboljih boraca u grapplingu, brazilskoj Juu jitsi, MMA-u i kickboxingu. Manifestacija svake godine napreduje, a od slijedeće godine u organizaciju ulazi i Hrvatski savez tajlandskog boksa koji se će nam slijedeće godine i ovu disciplinu uvrstiti u priredbu – ispričao je sportski direktor natjecanja Hrvoje Znaor.

Na press konferenciji su nazočili i Branko Cikatić koji će nakon 26 godina opet u ring, uz njega je bio i slavni nizozemski trener – Tom Harinck koji je trenirao našeg Cikatića.

- Svaki dan sam na treningu, jutros sam trčao po Marjanu, radio skeklove, trbušnjake, malo "shadow". Brzinu i eksplozivnost više ne možemo pokazati, ali lukavost i taktičnost možemo, bit će to atraktivan meč – kazao je proslavljeni Branko Cikatić.

R.R.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo