Sport Ostalo

mladost marina kaštela dobila veliko pojačanje za ostatak sezone

KAPITALAC Inoslav Krnić postao ‘marinac’

mladost marina kaštela dobila veliko pojačanje za ostatak sezone
Samo Igor Omrčen može biti veće pojačanje kada je riječ o hrvatskim odbojkašima. Nema sumnje, pravog ‘kapitalca’ su doveli u Kaštela, igrača koji pravi razliku, igrača koji je vrhunski tehničar.Ne pišemo hvalospjeve, pokušavamo samo približiti činjenicu da će dres ‘marinaca’ do kraja sezone nositi hrvatski reprezentativac, 32-godišnji Inoslav Krnić. Tehničar, lider, baš ono što je potrebno odličnoj momčadi.

- Sretni smo i uzbuđeni. Riječ je o klasnom igraču, upravo onoj poziciji koja nam je bila potrebna. O Krniću je izlišno trošiti riječi, igrao je u najjačim svjetskim ligama, osvajao titule u Belgiji, Turskoj, Crnoj Gori, igrao u Ligi prvaka. Već dvanaest godina igra u vrhunskim momčadima, na visokoj razini - oduševljen je prinovom trener Kaštelana Ivan Rančić.

Stigao je Inoslav Krnić doslovno u zadnji čas,  prekjučer navečer potpisao za Kaštelane, a jučer...

- Stigla mu je vrhunska ponuda iz Belgije, jednog od najboljih klubova. Srećom po nas da smo potpisali s njim ugovor. Odlično smo prošli, doveli smo vrhunskog igrača i odličnu osobu koja može izuzetno podići razinu naše igre. Uz njega će i naši mlađi igrači imati priliku za napredovanje, imaju od koga učiti.

Naša je prava sreća što se Inoslavu nije dalo čekati neku ponudu pa smo potpisali s njim ugovor za jako mali iznos. A dobili smo jako puno.
Spomenuli ste napredovanje mladih, na poziciji tehničara će se ipak sada malo ‘zatvoriti’ prostor za mladog Marija Močića.
Momčad Mladosti Marina Kaštela dobila je veliko pojačanje /Zvonimir Barišin / CROPIX
- Točno, ali imamo druge planove za Močića. Pomaknuti ćemo ga na srednjaka, ali će uz Krnića moći učiti i napredovati. Na poziciji dizača nam je i Andrija Polić, tu smo sada odlično pokriveni. Osim toga, za Močića se već odavno zanima Budva, treba im tako dobar igrač, ali treba i nama - kaže Rančić.

Kup Hrvatske je ostao na Dravi, no slijedi završnica domaćeg prvenstva, zatim i Srednjoeuropske lige. ‘Marinci’ imaju velike planove, dolazak Krnića se idealno uklapa u ovaj projekt. Momčad već sada ima obrise prošlogodišnje, sličan način igre. Ali sa izvrsnim pojedincima koji mogu u Kaštela donijeti titulu.

 Robert radica

Osobni karton

Inoslav Krnić rođen je 14. siječnja 1979. godine.Visok je 192 centrimetra i igra na vrlo osjetljivoj poziciji tehničara. Ubilježio je 92 nastupa za reprezentaciju Hrvatske.  U klupskoj karijeri igrao je za matični klub zagrebačku Mladost (1995.-99.), potom belgijski Noliko (1999.-2001.), pa turski Halkbank (2001.-02.), moskovski CSKA (2002.-03.). Vratio u Halkbank (2003.-06.), potom odlazi u francuski Toucoing (2006.-07.), slijedi turski Galatasaray (2007.-09.), crnogorska Budvanska rivijera (2009.-10.), te francuski Beauvais (2010.-11.).

Moćna Kaštela

Prije Krnića u Kaštela je stigao i Crnogorac Aleksandar Milivojević kao zamjena za Amerikanca Marka Burika. Burik se nije snašao među Kaštelanima, imao je neke svoje vizije. Milivojević je primač-pucač, vrlo sličan igrom Milkovu koji je lani igrao za “marince”. Dosta visok (198 centimetra), dobar na prijemu i ubojit u napadu.
- S Krnićem i Milivojevićem imamo jaku momčad, dobro posloženu. Iskusne igrače na prijemu, Krnića na tehničaru koji radi razliku i izvrsnog Damjanovića na korekturi. Dosta smo jaki, imamo veliki potencijal - kaže Rančić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo