Sport Ostalo

Hrgović prvak Hrvatske u preponskom jahanju

Andrija Hrgović u nedjelju poslijepodne na hipodromu u rodnom Sinju osvojio je naslov prvaka Hrvatske u preponskom jahanju. Taj alkarski slavodobitnik i hrvatski reprezentativac, član KK Sveti Juraj iz Zagreba, titulu prvaka Hrvatske osvojio je jašući na vlastitom konju Clear.

Hrgović je za 2,26 bodova bio uspješniji od Denisa Gugića, također reprezentativca i alkarskog slavodobitnika, koji je jahao na kobili Davita KK Karoca iz Zagreba. Treće mjesto pripalo je Filipu Rožmariću, također članu KK Karoca, koji je jahao na Cezaru.

U treću utakmicu seniora za državnog prvaka Hrgović je ušao sa 8 kaznenih bodova, Gugić je imao 5,26 bodova, a vodeći Rožmarić 4,2 boda. Parkur s preponama visokim 150 centimetara Hrgović na Clearu prošao je čisto, bez rušenja. Rožmarić s Cezarom u istom parkuru zaradio je 9 kaznenih bodova pa je Hrgović prešao u vodstvo. Gledatelji su na nogama ispratili nastup Gugića na Daviti koji je krenuo furiozno. Nije tako nastavio do kraja već se sa 5 kaznenih bodova morao zadovoljiti naslovom viceprvaka.

Uz sva dobijena odličja za osvojeni naslov Hrgović nije izbjegao ni tradicionalno kupanje u vodenom rovu parkura. Grupu koja ga je skinula s konja i bacila u vodeni rov predvodio je Andrijin brat Mirko.

Finalnu utakmicu gledalo je oko 800 Sinjana što za preponsko jahanje spada u rekordni broj gledatelja.

U ekipnoj konkurenciji titula prvaka Hrvatske pripala je KK Karoca, organizatoru sinjske priredbe.

Juniorski prvak Hrvatske postala je Ema Bezik iz Karoce na grlu Wroom Wroom, kadetka prvakinja države je Antea Šimleša iz KK Sveti Juraj na grlu Wish off Hamlet, a titulu najboljeg mladog jahača u ovoj godini ponijela je Stella Zambelli iz KK Forza Fiume na grlu Ocord J.

Toni Paštar

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo