Sport Ostalo

TRAŽI SE KARTA VIŠE Ples zvijezda u Spaladiumu

Grad pod Marjanom opet je u znaku malog baluna. Deveto izdanje humanitarno-malonogometnog spektakla “Memorijal Dina Petrinovića” danas će se po drugi put održati u Spaladium Areni koja će, sudeći po interesu za nastup brojnih majstora malog i velikog baluna, opet biti ispunjena.

Ako je pomama gledatelja za ulaznicama u četiri kafića sudionika mjerilo (danas od 13 sati ulaznice po cijeni od 30 kuna će se moći kupiti na blagajni Spaladium Arene) u opasnost će doći i rekod od deset tisuća gledatelja s lanjskog izdanja.

Četiri sata sportsko-glazbenog spektakla i zabave u kojem će u pauzi prije finala nastupiti i nogometašice splitskog Marjana pravi su mamac za publiku.

Malonogometna fešta za djecu Centra Mir u Rudinama opet je privukla niz zvijezda od Darija Srne, Ivana Rakitića, Zvonimira Bobana... do debitanata Ivice Križanca, “najtraženije robe u Europi” Edina Džeke, Ruija Barrosa...

Nikome od njih nije ni najmanje teško ni u božićno-novogodišnje vrijeme izdvojiti dan-dva za prijatelje, kako one sportske, tako one male iz Mira. Za potonje je primjerice lani prikupljeno čak 150 tisuća kuna od turnira i zato je dolazak svakog gledatelja bitan.

- Onima kojima je pomoć potrebna moramo pomoći na svaki način. Sportaši su ljudi velika srca i zato se svi rado odazivaju pozivu. Uvijek mi je posebno drago doći na ovaj turnir - priznao je Darijo Srna koji se ponovno odazvao pozivu prijatelja i jednog od organizatora Memorijala Ivice Mornara.

Prije devet godina sve je počelo kao plod zafrkancije nekolicine prijatelja i naraslo do zaštitnog znaka Splita. Tome je pridonio i natjecateljski duh momčadi sudionika turnira. Četiri kafića sa svojim gostima pjevačima bore se za međusobni prestiž i mogućnost da u šaci drže rivale.

Ulog je velik - 365 dana zafrkancije na tuđi račun. Branitelj naslova Stella Mares imat će stoga sve osim lake zadaće da zadrži titulu.

FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo