Sport Ostalo

snježno nevrijeme pogodilo američki srednji zapad, minnesota vikingsi ostali bez krova nad glavom

Vikinzima snijeg srušio krov stadiona

snježno nevrijeme pogodilo američki srednji zapad, minnesota vikingsi ostali bez krova nad glavom

Krov stadiona u Minneapolisu, na kojemu svoje utakmice igra momčad američkoga nogometa Minnesota Vikings, urušio se u nedjelju pod snježnim nevremenom koje je zahvatilo Srednji zapad Sjedinjenih Američkih Država.

Stadion star 28 godina poznat je po krovu napravljenom od staklenih vlakana, kojega je držao samo pritisak tlaka, no pod velikim količinama snijega, kojega je napadalo čak do pola metra, te jakim vjetrom, krov nije izdržao.

Na internetskim portalima postoje snimke urušavanja krova, kada su ga nakupine snijega probušile i pale na travnjak. U tim trenucima travnjak je bio prazan te, srećom, nitko nije ozlijeđen. Stadion po imenu Metrodrome otvoren je 1982. godine, a njegov krov pao je samo nekoliko sati prije nego što su Minnesota Vikingsi na njemu trebali ugostiti New York Giantse.

Susret je, naravno, odgođen, odnosno premješten na ponedjeljak u Detroitu, a odgovorni za stadion pokušavaju pronaći rješenje kako popraviti krov.

- Sve se dogodilo vrlo brzo. Krov je bio teško opterećen, a vjetar je bio nevjerojatno jak - rekao je direktor za objekte Vikingsa Steve Maki.

- Nije bilo ozlijeđenih, imali smo sreće - dodao je izvršni direktor kluba Bill Lester. Inače, u snježnoj oluji koja je pogodila Srednji zapad SAD-a poginulo je četvero ljudi, a čak 1600 zrakoplovnih letova je otkazano.

T. BILIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo