Sport Ostalo

Splićanke časno izgubile od viceprvakinja Europe

 
Splićanke su na terenu Spaladium arene odigrale prvi povijesni susret Lige prvakinja i časno izgubile od viceprvakinja Europe Fenerbahcea. Turska ekipa je u Splitu demonstrirala zašto je jedna od ponajboljih u Europi i zbog čega im je glavni ovosezonski cillj osvajanje ovog elitnog natjecanja.

Splitska ekipa je tako pred svojim navijačima uživala u igri s ponajboljim svjetskim igračicama. Preko tisuću gledatelja moglo je vidjeti lijepo uređen teren Spaladium arene i veliku organizaciju cijelokupnog natjecanja, za što su organizatori od CEV-a dobili pozitivnu ocijenu.

Domaće odbojkašice su imale priliku pokušati blokirati odlične smečerice, ali ujedno i primati odlične servise, bila je ovo jedna velika noć učenja za mlade igračice u redovima Splita 1700.

- Moram čestitati igračicama Fenerbahcea jer su demonstrirale zašto su jedna od najboljih ekipa u Europi. Bila je velika zabava, ali i čast igrati pred domaćim navijačima protiv ovako jake ekipe u Ligi prvakinja. Bez obzira na puno naših grešaka, koje su bile uvjetovane kvalitetnom igrom protivnica, ja ovo vidim kao učenje – rekla je nakon susreta kapetanica ekipe Splita 1700 Cecilia Dujić, dok je kapetanica gostujuće ekipe Can Cigdem Rasna pohvalila igru mlade domaće ekipe.

Ovo je nama bila vrlo važna pobjeda, a Splićankama želim puno sreće u nastavku natjecanja. S druge strane trener domaćih Angelo Vercesi je naglasio kako mora biti zadovoljan pruženom igrom momčadi, jer je s druge strane bio veliki protivnik.

- Mi ovako najbolje učimo, ali i shvaćamo gdje griješimo. Najviše griješimo u drugoj liniji, te naravno kod prijema servisa. Moramo puno raditi na igri čekićem, ali i na samopuzdanju koje još uvijek nije na razini na kojoj bi trebalo biti.

Iako je kratko trajalo bila je ovo zanimljiva utakmica u kojoj su gledatelji mogli vidjeti kako izgleda jedna fenomenalna ekipa koja konkurirana za sami tron, dok Splićanke nisu razočarale svojim pristupom.

Za ambiciozni splitski klub bila je ovo prva velika stepenica, jer dovesti Ligu prvakinja u Split nije mala stvar, a još ih čekaju dva domaća susreta u istom natjecanju i to prvi već za sedam dana kada u goste stiže prvak Europe talijanski Bergamo.

željan bosnić

Split 1700 – FenerbahceAcibadem 0:3 (16:25, 15:25, 13:25)

Split: Spaladium arena.

Gledatelja: 1000

Suci: Toomas Murulo (Estonija) i Dorin Mirel Zaharescu (Rumunjska)

Igračica utakmice: Liubov Šaškova

Susret 2.kola skupine B odbojkaške Lige Prvakinja

Split 1700: Pešo, Burazer, Batina, Balić, Dujić, Alves, Madir, Šipić, Milardović, Ušić, Correa, Sušić.Trener: Angelo Vercese.

Fenerbahce: Skowronska - Dolata, Guneyligil, Gursoytrak, Šaškova, Avci, Rogerio de Souza Pinto, Tokatlioglu, Kocygit, Furst, Rasna, Erdem, Aydemir. Trener: Jose Roberto Lages Guimaraes

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo