StoryEditorOCM
KošarkaInvazija na Split

Zadrani odmah pokupovali sve ulaznice za finale, Gripe će biti pune. Kapetan Ramljak: ‘Vraćamo Krešu kući!‘

Piše Frane Vulas
16. veljače 2024. - 22:37

Momčad Zadra izborila je plasman u finale SuperSport Kupa Krešimira Ćosića pobjedom nad Cedevitom Junior u polufinalu 83:72. Nošeni podrškom svojih 400 navijača na splitskim Gripama momci trenera Danijela Jusupa preokrenuli su deset poena zaostatka s poluvremena (35:45) i izborili finale protiv branitelja naslova Cibone (20 sati, prijenos MaxSport 1 i SPTV). Već je do završetka polufinalne utakmice s Cedevitom Junior tisuću Zadrana kupilo ulaznice za finale, a onda je krenula prava navala, čak i kratki pad online sustava za kupnju ulaznica. Do završetka press konferencije nakon susreta samo je još vrlo mali broj ulaznica bio na dispoziciji. A onda su i one prodane. Ulaznica više nema!

Junak pobjede bio je Luka Božić s 34 postignuta poena, od čega sedam trica. Poslije susreta kapetan Zadra Marko Ramljak je kazao.

- Lošiji ulazak u utakmicu mogao nas je koštati. Sutra to sebi ne smijemo dozvoliti. Moramo biti na maksimalnom nivou od prve minute. Hvala još jednom navijačima na velikoj podršci, sutra će ih biti još i više. Cibona nema što izgubiti. Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da Krešu vratimo kući – najavio je Ramljak.

Trener Zadra Danijel Jusup je naglasio.

- Izuzetno teška utakmica. Cedevita je bila odlično šuterski raspoložena. Rašić je trice šutirao 7/10, nije to lako zaustaviti. Na nama se osjetila utakmica sa Splitom koja nas je dosta mentalno i fizički potrošila. Kada smo pojačali obranu, preokrenuli smo rezultat. Tu su Lakić i Ramljak odradili odličan posao.

image

Danijel Jusup

Tom Dubravec/Cropix

Na pitanje o finalu s Cibonom je Jusup kazao.

- Mi smo se puno više potrošili od Cibone. Nadam se da se to neće odraziti, da ćemo imati mentalnu i fizičku svježinu da odigramo kako znamo. Hvala navijačima, bez njihove pomoći ne bismo ovo uspjeli.

Trener poražene momčadi Damir Mulaomerović može biti ponosan, njegova momčad skoro je iznenadila velikog favorita iako je zbog ozljeda bila bez dva važna igrača Jana Kosija i Josipa Batinića.

- Dali smo i više od maksimuma. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro. Rekao sam igračima u pauzi na poluvremenu da moramo izdržati prvih pet minuta. Nemam što zamjeriti igračima. Božić je pogodio dosta teških šuteva. Morali smo ići u rotaciju da uopće dođemo u šansu da pobijedimo. Da smo imali kojeg igrača više u rotaciji možda bismo imali svoje šanse. Iskustvo igranja ABA lige kod Zadra je možda prosudilo – smatra Mulaomerović.

Procijenio je Mulaomerović izglede u finalu.

- Zadar ima prednost u dužoj klupi, i dosta fizički igra. Cibona igra s kraćim rosterom u domaćim natjecanjima, ali već su ih jednom ove sezone pobijedili – prisjetio se Mulaomerović.

image

Damir Mulaomerović

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:42