Košarkapali na glavu

Težak poraz pod Tornjem: Zadar je protiv Cibone izgledao kao momčad koja je stigla na ekskurziju

Piše Dražen Žura
9. listopad 2019. - 23:31

Nije dobro, štoviše, očajno! Zadar je protiv Cibone izgledao kao momčad koja je u Zagreb stigla na ekskurziju, napose to vrijedi za treću dionicu u kojoj su izgledali kao čisti promatrači zbivanja! Skroz su u tih deset minuta otvorili gard, dozvolili Cibosima da se razigraju u svim segmentima igre, šutu izvana, kontrama, zakucavanjima. Svemu su kumovale Zadrove izgubljene lopte, kojih je bilo u izobilju, činilo se kako u rukama "drže ježa"! I da sve bude čudnije u 23. minuti, Zadrani su imali prednost 51:49, potom je uslijedio samo takav njihov raspad, u oba smjera.

Inače, kroz ranije razdoblje igre, Zadar je stalno "trčao" za rezultatom i utakmicom, jeste, imao je na trenutke i nešto osjetniju prednost. I onda bi upali u rupu, odnosno, dozvolili bi Ciboni povelike serije, jedan od takvih, najviše 14:0 dogodila se u vrijeme kad su "vukovi" skroz prelomili utakmicu. Ranije i kasnije, Matic Rebec bio je neuhvatljiv, na šutu, lakom probijanu svakog oblika obrane i dodavanju, Mate Vucić je zakucavao, Ivan Novačić zabijao kako je god htio. Zaključno, svi skupa mogli su Rebecu i ostalima "staviti soli na rep"!

Semafor

Cibona - Zadar 90:71 (26:26, 21:18, 29:17, 14:10)

ZAGREB – Dvorana KC Dražen Petrović. Gledatelja: 704. Suci: Radojković, Vovk, Perlić.

CIBONA: Rhett, Bilinovac (7), Rebec (12), Sabeckis (2), Bundović (4), Vucić (17), Novačić (21), Prkačin, Rozić (2), Ljubičić (4), Gibson (12), Ramljak (10).

ZADAR: Uljarević (5), Allen (19), Marić (5), Siriščević (3) Palokaj (3), Vujičić, Vuković, Junaković (11), Farr (9), Fundić (12), Planinić (2), Gilbert (2).

#ZADAR#CIBONA