StoryEditorOCM
KošarkaNišta nije išlo

Split uvjerljivo poražen, a zbog ozljede ostao i bez jednog od ključnih igrača, domaći pogađali nemoguće

27. listopada 2023. - 20:11

U petom kolu regionalne lige košarkaši Splita upisali su i četvrti poraz. Uz to još su ostali i bez Gnjidića koji se ozlijedio pri kraju prve četvrtine. Kod rezultata 19:16 za FMP poslije doskoka se uhvatio za desnu nogu na koju se više nije mogao oslanjati. S bolnom grimasom na licu preselio je na klupu i nije se više vraćao u igru. A već od ranije u kadru nije bilo ozlijeđenog kapetana Kalajžića.

U izostanku njih dvojice ključeve organizacije igre u potpunosti je u ruke dobio Shelton. Amerikancu je ovo bila jedna od realizatorski boljih predstava u dresu Splita, ali se na utakmici nisu pojavili njegov sunarodnjak Funderburk i pogotovo Kanađanin Stevenson. Od te trojice igrača koji bi trebali činiti prevagu, Split već gotovo u pravilu dobiva premalo, a tako je teško doći do pobjeda u ovoj ligi. Pogotovo ako se tijekom susreta uz to napravi more početničkih pogrešaka. ‘Žuti‘ su više puta napravili korake, promašivali zicere, loptu darivali protivnicima u ruke. Samo do poluvremena imao je Split čak 13 izgubljenih lopti.

image

Krešimir Ljubičić

Nikola Vilić/Cropix

Kao da je susret usmjerila ona na šest sekundi do kraja prve četvrtine. Pri rezultatu 22:21 za FMP Split je imao napad, ali se Perković spetljao i Walker je od table pogodio tricu. Umjesto mogućeg vodstva Splita na malom odmoru, početkom druge dionice igre otišao je domaćin na 30:21, potom brzo i na 36:23. U prvom poluvremenu su domaći imali i plus 15.

Dobro su zaustavili Perkovića kojem se malo otvorilo u nastavku. Priključio se Ljubičiću na kojem su gosti forsirali spuštanje lopte pod koš i Sheltonu. ‘Grickali‘ su prednost domaćina, ali bliže od minus sedam nije išlo. Na 72:65 za FMP četiri minute prije kraja otvorenu tricu nije pogodio Vuko, a minutu kasnije je Pavićević iz okreta u zadnjoj sekundi napada zabio svoju nemoguću tricu za 76:65. Split je trice gađao 4/22. Toliko ih je na drugoj strani zabio Francuz Besson, ali iz sedam pokušaja.

FMP Soccerbet – Split 84:66

Beograd - Dvorana FMP-a. Gledatelja 712. Utakmica 5. kola Admiral Bet ABA lige košarkaša: FMP Soccerbet – Split 84:66 (25:21, 19:10, 19:23, 21:12). Suci: Sašo Petek, Mario Majkić i Edo Javor (svi iz Slovenije).

FMP Soccerbet: Watson (4), Subotić (9), Pavićević (20), Stepanović (4), Walker (7), Šaranović (3), Simović (6), Matović, Gagić, Ašćerić (7), Luke, Besson (24).

Split: Funderburk (9), Perković (14), Stevenson, Tišma (2), Runjić (4), Vuko (4), Gnjidić, Shelton (17), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (16).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:24