StoryEditorOCM
KošarkaPobjeda nad Alkarem

Rimac zadovoljan početkom i krajem utakmice, a onim u sredini i nije baš: ‘Trebalo nam je vremena da uhvatimo...‘

Piše Frane Vulas
13. ožujka 2024. - 21:08

Split je u Favbet Premijer ligi na Gripama svladao Alkar 89:68. Nakon susreta trener ‘žutih‘ Slaven Rimac je kazao.

- Odigrali smo u prvom poluvremenu dobrih i koncentriranih pet minuta, idućih 15 to nije bilo ono što smo htjeli. Alkar je vidio da može igrati s nama. U trećoj četvrtini smo imali puno bolji pristup, ali s obzirom da smo im dopustili da igraju trebalo nam je neko vrijeme da uhvatimo naš napadački ritam. Možemo biti zadovoljni sa zadnjih sedam-osam minuta kada smo imali jako dobar protok lopte i kada su šutirali igrači koji su bili u najboljim pozicijama. Već u subotu gostujemo kod Zaboka kod kojeg smo poraženi, bit ćemo prilično motivirani da im vratimo za taj poraz – rekao je Rimac.

Trener Alkara Damir Milačić je poslije poraza naglasio:

- Odigrali smo strašno dobru utakmicu s Cibonom i danas smo odigrali dvije odlične četvrtine. Jako je teško spojiti dvije odlične utakmice protiv dva ABA ligaša. Nisam nezadovoljan. Nisam sretan kontrolom igre, imali smo 19 izgubljenih lopti. Nakon toga je Split radio razliku. Split je uz Zadar najveći kandidat za naslov prvaka. Zadovoljan sam sa pola utakmice.

Pavle Marčinković je na Gripama proveo četiri godine, a vratio se u dresu Alkara.

- Nismo se uspjeli držati dogovora kao protiv Cibone. Nedostajalo je energije od početka. Loše smo ušli u utakmicu. Znali smo jake snage Splita, Shortera. Kažnjavali su nas na nekim stvarima – kazao je Marčinković.

Solidnu utakmicu opet je odigrao razigravač Splita Vito Kučić koji od 8. ožujka ima pravo nastupa i u domaćem prvenstvu.

- U prvom poluvremenu Alkar je igrao s ekstra motivacijom. U drugom poluvremenu smo se skupili i našli energiju, lopta je bolja išla, na kraju smo zasluženo pobijedili. Hvatam ritam, tu ću se (kroz domaće prvenstvo, nap.a.) sigurno lakše razigravati. Polako se vraćamo u staru formu i nadam se da ćemo na kraju sezone biti najbolji - rekao je Kučić.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:58