StoryEditorOCM
KošarkaRevija na Gripama

Perković: ‘Ovo je bilo kao All Star utakmica‘; Rimac: ‘Želim bolji pristup, neki moraju više preuzeti odgovornost‘

Piše Frane Vulas
2. veljače 2024. - 20:24

U utakmici u kojoj nije bilo obrana košarkaši Splita svladali su DepoLink Škrljevo na Gripama 105:92 i upisali 13. pobjedu u nizu u domaćoj Favbet Premijer ligi.

- Bila je ovo vrlo slična utakmica kao i protiv Alkara. Na trenutke je bilo dobro, pa onda na momente loše. Zabijali su nam previše lakih poena iz kontranapada, pogotovo u prvom poluvremenu. Opet smo odigrali onoliko koliko je trebalo za pobjedu, ali to me kao trenera ne veseli. Volio bih vidjeti malo bolji pristup, bez obzira na trenutak i niz koji smo napravili. Pojedini igrači moraju preuzeti veću odgovornost i biti bolji, pokazati na ovakvim utakmicama da se na njih može računati. Moraju mi pokazati da im moram dati više minuta. Izvedba protiv ovakvih momčadi mora biti puno bolja – rekao je nakon susreta trener Splita Slaven Rimac.

- Ovo je sudeći po rezultatu bilo kao jedna All Star utakmica. Još jedna pobjeda u nizu. Bitno je da se nitko nije ozlijedio. Moramo nastaviti ovako i dalje. Idemo sada u goste Partizanu. Bit će nam jako teško, ali i oni su umorni, danas igraju Euroligu. Poginut ćemo na terenu – najavio je jedan od najboljih kod ‘žutih‘ Toni Perković.

Najviše ovacija s tribina dobio je bivši igrač Splita Viktor Šarić koji je s 21 poenom i devet skokova bio najbolji kod gostiju. Pamti se njegovo zalaganje u svakoj minuti koju je proveo na parketu u dresu najdražeg kluba. Na kraju susreta mu je čestitala i djevojka Iva Gudelj, u žutom dresu Splita s njegovim brojem i prezimenom na dresu.

- Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme. Znali smo da će Split ući jako u treću četvrtinu. To se i dogodilo. Sve čestitke Splitu, želim im puno sreće protiv Partizana. Mi smo pružili dobru partiju, ali smo opet primili previše koševa. Hvala navijačima, bilo je odlično – rekao je Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:16