StoryEditorOCM
Košarkadobra predstava

Odlični Perković nosio ‘žute‘ do pobjede, gosti došli bez Ronalda pa se nisu dobro proveli

Piše Frane Vulas
20. listopada 2023. - 20:01

U četvrtom kolu regionalne lige Split je stigao do prve, posve zaslužene pobjede. U vrlo dobroj predstavi momčad trenera Slavena Rimca je prije svega na krilima odlične obrane došla do na koncu uvjerljivog slavlja protiv Borca iz Čačka u susretu u kojem gosti niti jednom nisu vodili.

Odlično je Split otvorio utakmicu, izuzmemo li obostrano konfuznih početnih minutu-dvije. Agresivnom obranom ostavili su goste iz Čačka na samo šest postignutih poena u prvoj četvrtini. Perković i Ljubičić su se u tom početnom dijelu susreta iskazali u realizaciji. Nije se u tim trenucima osjetio izostanak ozlijeđenog kapetana Kalajžića. S druge strane i gostima je nedostajao bitan Amerikanac Ronaldo Segu. U gostujućim redovima nastupio je i sin slavnog Željka Rebrače Filip (26).

Imao je borbeni Split u nekoliko navrata i 14 poena viška. No, kada je konačno proradio šut gostiju, odnosno kada je malo popustila obrana ‘žutih‘, prebrzo se ta prednost istopila. Povratak Borca najavio je tricom Uskoković u 15. minuti, prvom gostiju koji su ih do tada gađali 0/9. Promašio je potom domaći sastav nekoliko otvorenih trica, nakrcao se osobnim pogreškama, dok su Uskoković, Birts, Franklin i Tomašević u drugoj četvrtini ubacili kombinirano čak 29 poena. Olako je Split Borcu dopustio da se potpuno vrati u susret što je uvuklo nesigurnost u domaće redove. Šut i dalje nije ‘slušao‘ igrače Splita, a Uskoković je ubacio još dvije teške trice i sredinom treće dionice igre pri rezultatu 44:44 smo se našli opet na početku.

image
Ivica Čavka/ABA League

Perković je ponovno povukao novi nalet Splita, a kreaciju, vic u napadu donio je u tim trenucima povratnik nakon ozljede Gnjidić. No, ključ je ponovno bio u obrani. Pogotovo u onoj Gnjidića na Uskokoviću koji više do kraja susreta nije ubacio nijedan poen. Dapače, do kraja četvrtine ubacili su gosti još samo tri poena odnosno serijom Splita 13:3 u zadnju četvrtinu ‘žuti‘ su ušli s prednošću 57:47.

U zadnjih deset minuta novu važnu rolu imao je Ljubičić, Prva violina ‘žutih‘ Perković je ubacio novu tricu, a onda je Funderburk za maksimalnih plus 15 zabio tri minute i 20 sekundi prije kraja susreta, semafor je tada pokazivao 70:55.

Split – Borac Mozzart 75:61

Split – Dvorana na Gripama. Gledatelja 400. Utakmica 4. kola Admiral Bet ABA lige: Split – Borac 75:61 (20:6, 16:29, 21:12, 18:14). Suci: Milan Nedović (Slovenija), Miloš Koljenšić i Radoš Savović (obojica iz Crne Gore).

Split: Funderburk (12), Perković (21), Stevenson (4), Tišma, Runjić (3), Klepo, Vuko (6), Gnjidić (3), Shelton (10), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (16).

Borac Mozzart: Rebrača (2), Birts (10), Tomašević (11), Talić (5), Franklin (13), Uskoković (15), Todorović, Čarapić (1), Manojlović (4), Šalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:54