Sport Košarka

povratak najboljeg

S Damirom Milačićem alkari pogađaju u sridu

povratak najboljeg

Košarkaše Alkara u novu će sezonu s pozicije trenera povesti Sinjanima omiljeni Damir Milačić, čime je era Srđana Helbicha i službeno zaključena.

Zagrebačkog stratega sa splitskom adresom Sinjani pamte samo po dobrom, još tamo od 2012. godine kada je započeo svoj trogodišnji mandat u kojem je Alkara pozicionirao u gornji dom hrvatske košarke.

Donijelo mu je to i ugovor u tada bogatom Jollyju, ali kako suradnja sa Šibenčanima nije dala prevelikog ploda, ponovno se u istoj sezoni vratio u Sinj te Alkara doteglio do prvoligaškog opstanka. Odradio je potom kompletnu sezonu u Sinju, a onda pronašao angažman u belgijskom prvoligašu Willebroeku u kojem se zadržao do proljeća. Od tada, dakle nešto više od godinu dana, bio je bez kluba.

- Veliko je zadovoljstvo i čast biti ponovno na klupi Alkara. Ja se tu, a to je već dobro poznato, osjećam kao kod kuće, ovaj grad doživljavam svojim tako da s te strane je sve i više nego jasno. Odmah krećemo sa sastavljanjem momčadi, a očekuje me i sastanak s Upravom kada ćemo dogovoriti plan i program. Veselim se novim izazovima, motiv je golem - kazao je Milačić odmah po objavi ove vijesti.

Milačiću je ovo ukupno treći angažman u Alkaru, ukupno je do sada odradio četiri i pol godine, a svakako vrijedi izdvojiti i izbornički staž s U20 reprezentacijom Hrvatske. Sve su to bili plodovi rada u Alkaru, stoga ne čudi da je odlučio prihvatiti sinjski poziv i ponovno pokušati napraviti značajan iskorak u trenerskom smislu.

Predsjednik kluba Denis Glavan očekivano je bio zadovoljan što je navrijeme riješio trenersko pitanje, ali isto tako, nije se propustio zahvaliti niti Srđanu Helbichu koji je kroz dvije sezone dva puta vodio Alkar do opstanka.

- Prije svega želim se javno zahvaliti Srđanu Helbichu na svemu što je učinio za naš klub. Želimo mu svu sreću u daljnjem radu. Damir Milačić je naše staro ime, dokazan trener koji je ovdje domaći i koji jako dobro pozna sve što Alkar predstavlja Sinju. Brzo smo našli zajednički jezik i sretni smo što je opet dio naše košarkaške obitelji. Naši ciljevi su poznati, a to je da želimo Alkara kao stabilnog prvoligaša te da promoviramo što više domaćih igrača - naglasio je Glavan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka