Sport Košarka

druga aba liga

Žute na vrućem gostovanju čeka hladna dvorana: 'Probleme s ozljedama neću ni spominjati'

druga aba liga

Točno dva tjedna nakon neugodnog poraza od Gorice na Gripama u Kupu Krešimira Ćosića košarkaši Splita opet su u akciji. 

Dobro im je došla ova pauza budući da nisu u dobrom trenutku, pobijedili su u samo dvije utakmice od zadnjih osam i to protiv Hermesa (produžeci) i Škrljeva.

Večeras u 18 sati „žuti“ gostuju u Cetinju kod Lovćena, u 20. kolu Druge ABA lige. Tri kola prije kraja Split još uvijek teoretski može izboriti Final Four, ali šanse su mu 0.1 posto. Splićani imaju tri pobjede manje od Dynamica i Sutjeske, a ispred njih još su dva kluba. Fokus je, stoga, na što boljoj igri i hvatanju forme uoči završnog dijela domaćeg prvenstva.

- Moramo ostaviti dobar dojam i ispraviti greške iz prethodnih utakmica – kaže trener Splita Vladimir Anzulović, svjestan da njegovu momčad čeka „vruće“ gostovanje u Cetinju. Doduše, ne doslovno.

- Čujem da je dolje hladna dvorana, ali igrali smo mi i u hladnijima! Cetinje je teško gostovanje svima, pa će tako sigurno biti i nama. Probleme s ozljedama neću ni spominjati. Pokušali smo zaliječiti neke igrače, ali ima nas samo deset u rosteru. Pokušat ćemo se uigrati na parketu – iskren je Anzulović.

U sastav se vraća Pavle Marčinković koji je protekle dane provodio s reprezentacijom, iako se još nije u potpunosti oporavio od loma prsta. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka