Sport Košarka

potpuno nerazumno

Hrvatski košarkaš bez dlake na jeziku se obrušio na FIBA-u: Valjda je cilj da svi najbolji igrači nastupe na velikim natjecanjima

potpuno nerazumno

Hrvatski NBA košarkaš Darijo Šarić žestoko je kritizirao FIBA-u i način kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će održavati u Kini. Sustav natjecanja nazvao je "potpuno nerazumnim" nakon što je Hrvatska porazom od Poljske eliminirana.

Mnoge utakmice kvalifikacijskog ciklusa nisu mogli igrati ponajbolji europski igrači zbog nastupa u NBA ligi i Euroligi što je dodatno osiromašilo kvalitetu, ali i onemogućilo neke reprezentacije da nastupe s najboljim igračima.

- Kada imate takvu situaciju onda je jasno da je taj sustav kvalifikacije potpuno besmislen, izvan svakog razuma - kazao je Darijo Šarić.

Recimo europski prvak Slovenija je bila u situaciji da nije mogla računati na Luku Dončića i Gorana Dragiča, Hrvati bez Šarića, Bojana Bogdanovića, pa zatim i centarske potpore Ante Žižića, Ivice Zupca i Dragana Bendera, priličan broj reprezentacije nije mogao računati na svoje perjanice. Možda bi to nešto i promijenilo, no sada je jasno kojih zvijezda neće biti na najvećoj košarkaškoj smotri.

- Meni je neshvatljivo da FIBA na ovaj način eliminira najbolje svjetske igrače. Recimo svi koji su u SAD-u, igraju u NBA ligi nisu imali šanse igrati kvalifikacije, pa ih neće biti na Svjetskom prvenstvu niti olimpijskim igrama. Valjda je cilj da svi najbolji igrači nastupe na takvim natjecanjima. Osobno sam razočaran što neću imati priliku igrati za svoju reprezentaciju. Sustav je potpuno nepravedan i vodeći ljudi u FIBA-i se moraju zamisliti zbog ovakve odluke – kazao je Šarić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka