Sport Košarka

razočaran, ali i miran

Ante Nazor: Svi smo griješili večeras

razočaran, ali i miran

Poslije utakmice Zadrov trener Ante Nazor pred novinare je stigao razočaran, ali i miran, sabran. Čestitao je Ciboni na ulasku u finale i nastavio:

- Ključ je bilo otvaranje utakmice u kojem smo bili indisponirani, a Cibona agresivnija. Da smo pobijedili, možda ne bi ni bilo pošteno jer se utakmica mora igrati od prve minute, a angažman svakog igrača mora biti jednak. Opet smo tražili raspoloženu petorku u obrani i raspoloženu petorku u napadu, a to je jako teško iskombinirati u utakmici ovakvog naboja. Osim isključenja Žorića, hendikep nam je bila i ozljeda leđa Vaughna koji nam je nominalno prvi „play“.

Kakav je bio dogovor u zadnjoj akciji?
- Htio sam brzi napad da dobijemo još jedan napad do kraja. Lovre je trebao iskreirati situaciju za sebe ili pronaći Littlea ili Vukovića. Izgubljena lopta, što reći.

Isključenje Žorića?
- Ne opravdavam njegovu reakciju. Emotivno je doživio prekršaj i nastavio konflikt čak i kad lopta više nije bila „živa“. Svi smo griješili večeras.

Little je u posljednjim sekundama namjerno promašio slobodno bacanje kako bi mu se lopta odbila u ruke (što se i dogodilo), no suci su dosudili loptu za Cibonu?
- Suđen mu je prijestup, tako nam je rečeno.

Zadrov igrač Petar Marić po pitanju sudačkih odluka korektno je konstatirao:
- Ne želim pričati o tome, nego o nama i lošim stvarima koje radimo. To je najvažnije.

Cibonin trener Ivan Velić složio se da je njihova pobjeda zaslužena i pohvalio atmosferu.
- Ovakve me utakmice inspiriraju i to smo prenijeli na igrače. Svaka im čast. Korigirali smo neke sitne stvari u odnosu na zadnji ogled u Višnjiku i pokazali puno bolju partiju nego protiv Škrljeva.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka