Sport Košarka

kup stvoren za iznenađenja

Anzulović: Sve pada u vodu kada imaš ovako loš šut

kup stvoren za iznenađenja

Split je domaćin završnice kupa, ali "žutih" nema niti u polufinalu. I drugi put ove sezone Gorica je svladala Split, nakon prvenstvenog trijumfa na svom terenu. Još jednom se pokazalo da je kup kao stvoren za iznenađenja, iako je s ozbirom na probleme s ozljedama i posljednje predstave Splita boljim poznavateljima teško govoriti o nekom velikom iznenađenju. No, svakako je veliki udarac za "žute" što ih je ipak jedna bez uvrede mala Gorica na njihovim Gripama izbacila iz kupa, bez obzira na sve objektivne probleme. Pljuska Splitu.

- Očekivali smo ovakvu, tešku utakmicu, ali nismo računali na ovakav šuterski dan i takvu zakočenost. Sve pada u vodu kada imaš ovako loš šut (nap.a. 44 posto za dva, samo 25 za tricu). Očito nam je važnost ove utakmice skratila ruke – rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.

Ni Marčinković nije mogao?
- Nije ni bio predviđen da ovoliko igra sa slomljenim prstom (nap.a. 25 minuta). Malo su nas poremetila tri nepametna brza faula Kalajžića. Planirali smo više igrati u paru s Veljačićem i Kalajžićem. Ne mogu kriviti Marčinkovića, igra sa slomljenim prstom, njegovi izbačaji su bili pod bolom – kazao je Anzulović.

Dio navijača zazivao je vaš odlazak?
- Apsolutno s pravom. Svi porazi se plaćaju. Navijači su tu, imaju pravo komentirati. Žao mi je što danas nismo odigrali bolju utakmicu – rekao je Anzulović.

Split je ispao iz kupa, iz utrke za doigravanje u ABA 2 ligi, ostaje domaće prvenstvo?
-  I Cobbins je imao problem s tetivom... Vidjet ćemo koliko će nas biti - rekao je Anzulović.

Josip Sesar je 2003. godine sa Rađom i Zdovcom donio Splitu posljednji naslov prvaka, jedini u Hrvatskoj. Sada je "žute" kao trener izbacio iz kupa na Gripama. 

- Velika pobjeda. Mi nismo imali što izgubiti. Hvala publici na divnom dočeku. Dva-tri puta sam ovdje dolazio kao trener i svaki put sam lijepo dočekan. Svesti Split na 63 poena na domaćem terenu, to dovoljno govori kako smo igrali. Anzulović u Splitu radi sjajan posao, ali na neke stvari ne može utjecati. Koliko je ozljeda imao, to ni Phil Jackson ne bi mogao presložiti – slikovit je bio Sesar.

Možete li u polufinalu protiv Cedevite...?
- Možemo izaći na parket ha, ha, ha. Oni su veliki favoriti. Reći ću momcima da uživaju u onome što su napravili. Pokušat ćemo im parirati što više. Nećemo se predati unaprijed – najavio je Sesar.

Mauro Veljačič je bio najbolji od "žutih", ali pamtit će se samo eliminacija iz kupa na domaćem parketu već na prvoj prepreci.

- Previše smo pali u obrani, a nismo bili ni dovoljno brzi u napadu. Momčad Gorice bila je konkretnija i čvršća. Žao mi je, propustili smo veliku priliku. Znam da je publika razočarana. Volio bih da znaju da smo dali sve od sebe i da se nastavljamo boriti dalje. Još traje sezona, nema predaje – poručio je Veljačić.
 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka