Sport Košarka

Zadar - Bosco u 15.30 sati

Završnica Kupa u Splitu: trener Zadra uvjeren kako će se prvog dana dogoditi barem jedno iznenađenje

Zadar - Bosco u 15.30 sati

Zadar, kao posljednji nezagrebački pobjednik Kupa, iz sada već davne 2007. godine, ne bi trebao imati problema protiv Bosca. Momčad Ante Nazora u izvrsnom je raspoloženju nakon pobjeda nad Mega Bemaxom i Cibonom te vjeruje da na Gripama može do kraja.

- Liga je izjednačena i nema lagane utakmice, pa tako ni u Kupu. Nema favorita. Respektiramo Bosco i moramo biti pravi. Sjetimo se naše nedavne utakmice s njima u Višnjiku gdje su nam stvarali velike probleme (Zadar je pobijedio 88:79, op.a.). Bez maksimalnog angažmana i koncentracije neće biti lako – smatra Nazor, koji je uvjeren kako će se prvog dana dogoditi barem jedno iznenađenje.

- Neće svi favoriti proći – kaže Nazor i dodaje:

- Igramo dvije utakmice tjedno, ali tako je svima. Nemamo pravo tražiti alibi.

Zanimljivo, iako je ovo okršaj zadarske i zagrebačke momčadi, oba su trenera Splićani. Osim Nazora, tu je i Ivica Burić koji vodi Bosco. Burić je već osvajao Kupove sa Splitom i Zadrom.

- Sjećam se tih kupova. U ratno vrijeme sa Splitom smo u Osijeku pobijedili Cibonu, a onda opet Cibonu u Zagrebu sa Zadrom – prisjetio se Burić.

No s Boscom će to biti gotovo nemoguća misija.

- Mladi smo prvoligaš i pokušat ćemo pružiti dobar otpor. U Zadru smo nedavno odigrali relativno dobro. Mi smo već priredili iznenađenje izbacivši u prethodnoj rundi Šibenik, što mi je bilo posebno drago jer mi je to bila prva utakmica na klupi Bosca. Drago mi je i da se završnica igra u mom gradu i da igramo u čast Kreše Ćosića. Hvala mu na svemu što je napravio, pogotovo za Jugoplastiku osamdesetih godina kada je imao veliku ulogu u stvaranju šampionske generacije. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka