Sport Košarka

pobjednički DNA

Tri talentirana mladića nose u sebi šampionske gene: Rebićev otac prvak je Europe s POŠK-om, Gizdavčić ‘senior’ veslački as, a Peras je legenda Gripa

pobjednički DNA

Split jest najsportskiji grad na svitu, ali ni u gradu pod Marjanom nije baš česta pojava da jedna profesionalna momčad ima čak trojicu igrača koji kucaju na vrata prve momčadi, već su dapače i debitirali, koji su ponikli u klubu, a koji su sinovi poznatih bivših sportaša.

Time se mogu pohvaliti u Košarkaškom klubu Split. Ovosezonska momčad "žutih" u kadru ima trojicu mladića koji polako počinju participirati u seniorskom sastavu, a čija prezimena su pratiteljima sporta dobro poznata.

Bruno Rebić (19) sin je nekadašnjeg vaterpolskog vratara Dragana, najviše ga se pamti po naslovu prvaka Europe sa splitskim POŠK-om tadašnjom Splitskom bankom 1999. godine. Roko Gizdavčić (17) sin je nekadašnjeg veslača Gusara Igora, prvaka tadašnje Jugoslavije u osmercu 1981. godine. A najmlađi od njih Ivan Perasović (16) sin je legende kluba s Gripa Velimira, igrača koji je između ostalih klupskih i reprezentativnih trofeja i odličja sa "žutima" osvojio i (sva) tri Kupa prvaka kao i srebro s reprezentacijom Hrvatske na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992.

Tri talentirana mladića nose u sebi šampionske gene, pobjednički DNA, ali tek su ipak na počecima svojih karijera. Još puno truda moraju uložiti, znoja proliti, "izist kruva", da bi možda jednog dana daj Bože i njihove potomke mogli na sportskim stranicama predstavljati kao Rebićevog, Perasovog ili Gizdavčićevog sina ili kćer. No, već sada su dokaz kako je Split zaista najsportskiji grad na svitu, ma i okolici.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka