Sport Košarka

pravi derbi

Nazor: Neće biti lako, očekuju nas pune Gripe, a Žuti će pokazati istinski naboj

pravi derbi

Zadar se morao u što skorijem roku oporaviti od šokantnog poraza iz ogleda s Mega Bemaxom u regionalnoj ABA ligi, te okrenuti onomu što ih očekuje na Gripama gdje će večeras u prvenstvu Hrvatske igrati kontra Splita.

- Riječ je sigurno o istinskom derbiju ne samo radi velike tradicije klubova nego i zbog toga što je Split u aktualnom trenutku napravio veliki iskorak. Uprava je pokazala ambicije, uložilo se u “roster” puno više nego ranijih godina, struka odlično radi, imaju igru s glavom i repom.  Može se vidjeti jedna mederna i brza košarka, čvrsta su momčad, kroz sezonu su imali odličnih predstava – ističe Ante Nazor, trener Zadra.

Prije nego se po treći put vratio u Zadar, Nazor je u rodnom gradu gledao sve utakmice “žutih”, pa se logičnim čini isticanje vrijednosti splitske momčadi koja s osobitim žarom igra baš protiv Zadrana.

- Ne čeka nas nimalo lagan posao, uz to očekuje nas puna dvorana u kojoj će naš suparnik pokazati istinski naboj. Moram naglasiti kako poraz od Mege moji igrači moraju što prije zaboraviti i tražiti potvrdu forme i dobrih rezultata koje smo imali – veli Nazor.

Nedvojbeno, zadarski stručni stožer temeljito je “snimio” igru Splita nakon čega je Nazor javno kazao na koji način njegova momčad treba odigrati u dalmatinskom derbiju HT Premijer lige.

- Jednostavno, Splitu ne smijemo dozvoliti ni trkački ni skakački segment igre kao ni kombinatoriku kao dominaciju kroz utakmicu. Moramo tražiti način da sve okrenemo u svoju korist – zaključio je Nazor.

Ono o čemu će Zadar osobito morati voditi računa jest kako odigrati završne minute, pokazalo se kako posve dekoncentrirano kroči kroz razdoblje u kojem se zna lomiti rezultat.

Konkretno, u dvije utakmice koje su, istina, obje dobivene, najprije protiv Partizana potom i Krke, napravilo se more pogrešaka. O tome kako se i u onom čuvenom porazu od Zaboka uvelike “brljalo” uopće ne treba zboriti. Sve skupa ukazuje na potreban oprez kontra Splićana.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka