Sport Košarka

Siniša Štemberger tuži Split CO, a Johnson još čeka plaću

Riječanin Siniša Štemberger, kao što smo već pisali, na putu je da uskoro postane bivši igrač Splita CO. Iako ga ugovor s 'žutima' veže još jednu sezonu, zbog neispunjenja ugovorenih obaveza bek šuter tužio je trostrukog prvaka Europe Hrvatskom košarkašom savezu.

- Podnesen je zahtjev za raskid ugovora i sad HKS traži od kluba da se očituje. Kroz nekoliko dana oni moraju Savezu dostaviti papire jesu li, ili nisu, izvršili platne obaveze. Nakon toga, u roku od sedam-osam dana trebaju platiti igrača. Ako to ne učine njegov ugovor se raskida na štetu kluba, a novac potražuje preko nadležnog suda - objasnio je Štembergerov zastupnik Robert Jablan iz agencije XXL.

Ovakva situacija nije iznimka već gotovo praksa kad je naša, a i europska, klupska košarka u pitanju, no kako doznajemo Štemberger nije jedini igrač 'žutih' koji ima pravo tražiti raskid ugovora zbog neispunjenja ugovorenih obaveza. Slično je i u Zadru.

Situacija je takva da raskid mogu tražiti gotovo svi igrači Splita CO. Oni pod agencijom XXL, Ante i Mario Delaš, Vrkić, Vlaić, Batina i Stipanović, to bi mogli učiniti već danas, ovisno o tome kako će proteći još jedan razgovor na temu dugovanja.

Zanimljivo je da je u Splitu još uvijek i Amerikanac Darlon Johnson, čovjek čeka svoju plaću.

                                                                                                           J. SMOLIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka