Sport Košarka

neće biti lako sa slovencima

Skelin: Primorska je najjača momčad od svih ABA ligaša s kojima smo igrali

neće biti lako sa slovencima

Sutra na Gripe stiže slovenska momčad Primorska, a utakmicu je najavio Ivica Skelin.

- Primorska je najjača ekipa od ABA ligaša s kojima smo do sada igrali. Dobro su popunjeni i imaju deset igrača u rotaciji. Igraju vrlo brzo s puno šuteva, pogotovo za tri poena i agresivni su na ofenzivnom skoku. Istaknuo bih Mulalića koji nerijetko završi utakmicu s dvoznamenkastim brojem pokušaja za tri – kaže Skelin.

Kako do pobjede?

- Morat ćemo im parirati u trčanju i spriječiti njihove lagane poene iz tranzicije. Talentirani su, morat ćemo igrati na visokom intenzitetu ako mislimo pobijediti. Primorska je među favoritima za Final Four.

Dosadašnjim dijelom sezone Skelin ne može biti u potpunosti zadovoljan. Puno je još prostora za napredak.

- Prije svega nisam zadovoljan obranom. Uslijed velikog broja utakmica izgubili smo fokus i oštrinu koju smo imali proteklih sezona. Ali to nas ne opravdava. Moramo se što prije adaptirati i potruditi da taj fokus bude pravi, a da reakcije ne budu mlitave kao u zadnjoj utakmici.

A čime ste zadovoljni?

- Pa, recimo da imamo drugačiji stil igre nego prije. Često igramo s dvojicom playmakera ili bekova. Međutim, igra u napadu još nije poprimila prepoznatljive konture – priznaje Skelin.

Šteta jedino što oba međunarodna okršaja splitskih kolektiva danas počinju u isto vrijeme. Na Poljudu vaterpolisti Jadrana igraju kontra Marseillea u četvrtfinalu Eurokupa, a ljubitelji sporta u Splitu i okolici, željni jakih mečeva, sigurno bi voljeli pogledati oba ogleda. Nažalost, ako se već ne mogu teleportirati, morat će odabrati jedan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka