Sport Košarka

dramatično do kraja

Zadrani došli do vrijedne pobjede

dramatično do kraja

Košarkaši Zadra u susretu su 7. kola regionalne ABA lige na svom terenu svladali Igokeu sa 82-76 (22-20, 18-22, 18-15, 24-19).

Najzaslužniji za drugu pobjedu Zadrana ove sezone bili su Luka Božić sa 19 i Kristijan Krajina sa 16 koševa, a obojica su ostvarila i po osam skokova, dok je Đorđe Milošević ubacio 18 poena za Igokeu.

Nakon sedam kola Zadar je na omjeru pobjeda i poraza 2-5, a Igokea na 3-4.

A samo za one koji su imali dovoljno mirnoće, jednako na parketu i tribinama, bio je dvoboj Zadra i Igokee, u kojoj  su domaćinu nužno bili potrebni bodovi, ne bi li sezonu počeli spašavati na vrijeme.

Nekoliko je igrača kojima bismo mogli objesiti lovorike oko vrata, odluka je ipak pala na Luku Božića koji je iskazao svoju kvalitetu kad je bilo najpotrebnije.

Pljesak na kraju balade, govori o potpori navijača koja je stigla baš kad je trebalo u utakmici kad se rezultat mijenjajo po etapama....

Inače, otvaranje se mora prepisati zadarskoj momčadi, koja je unatoč "tricama" gostiju brzo otišla na 13:8, u čemu se najviše udjela imali Bostic , napose Bozić. Ali je Igokea "šibala" izvana preko Šibalića, sve je u prihvatljiv zaostatak vratio Krajina, u obrani je Vuković imao dobre vizije, čak i jedno atraktivno zakucavanje, dok je na koncu prve četvrtine Brzoja ubacio za tri poena i Zadru donio nešto viška .

Gostima se, međutim, ponovno otvorila "špina", napravili su seriju 10:0, što se jednim dijelom mora pripisati i nakani Aramisa Naglića za promjenu  postave koja donosi pozitivu. Puno toga na početak ipak je vratio Ivanov, kojeg  se nikako nije moglo zaustaviti, nanizao je dobru "kolajnu" poena, krenuo je s dva slobodna bacanja i pridodao tri trice, dovoljno da se Igoeka  prije poluvremena rezultatski ne razmaše.

Ali se opet počelo "pušiti iz bosanskog lonca", posebice nakon trice i dodatnog bacanja Radivojevića, nešto kasnije i Miloševića(45:55)! Nisu se u tim trenucima igrom i rezultatom mogli pomiriti navijači, pa je prema igračima Zadra  doletjelo podosta zvižduka. Kako i neće kad je smušenost bila "odlika" od prvoga do zadnjega, uključujući i stručni stožer. Svi su se okovali strahom, dok nije "oživio" Krajina, koji je sa svojih sedam  poena, uz malu pomoć Knowlesa, Zadrane vratio u igru(54:55)....

Špralja je pak s dva poena, još više privukao k pozitivnom omjeru, kojeg je slobodnim bacanjima Ivanov  pretvorio u preokret, otišlo se u začetku zadnje dionice i do ( 62:57)! Sve  je tricom poravnao Glogovac.Kasnije su mu  na isti način uzvratili Špralja i Knowles( 71:64),a semafor je  počeo otkucavati zadnjih pet minuta....

Počela se Igoka s crte slobodnih bacanja primicati, nakrtko ih je zaustavio tricom Božić, ali je uzvratio Šibalić....Upotrijebimo li ranije ispisano "šibanje",  ovoga puta moramo , nažalost, pripisati sucima koji su  goste svako malo gurali na u poziciju slobodnih bacanja...

Minutu i po do kraja Božić je s tri pogođena bacanja odvukao do 79:71.... Igokeu je skorz potopio Špralja tricom iz lijevog kuta....kraj priče.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka