Sport Košarka

Riječ predsjednika

Nakon kraha na Eurobasketu razočarani Stojko kaže: Više bih volio da sam na Floridi i da me tuče uragan Irma, nego ovo

Riječ predsjednika

Noć je prespavana. Kažu da je jutro pametnije od noći, ali nema ni jedan dan kako je završila utakmica s Rusima. Nisam se jutros još vidio ni s izbornikom. Stojko Vranković nije bio raspoložen za razgovor. Predsjednik Saveza je tražio time out. Non stop je ponavljao kako nije dobro na brzinu davati komentare. Kako pošteno nisu ni sjeli te razgovarali.

- Idemo kućama, naći ćemo se. Otvoreno razgovarati o svemu te onda odgovoriti na sve ono što vas zanima – kazao je Stojko.

Kako se osjećam, ha, kao i svi (Rađa će u tom trenutku dobaciti: kao popišan cvijet). Jedna je stvar izgubiti, ali način na koji smo izgubili drugo poluvrijeme nije bio dobar.

Ipak, milijun je pitanja, što i kako dalje, s kime, kojim izbornikom i igračima. Uskoro će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Idući Eurobasket je tek za četiri godine. Pokušali smo još jednom. Odgovor Stojka: 'I da smo uzeli medalju, čekalo bi nas isto. Postoji nešto gdje ćeš reći hvala lijepo na svemu i idemo dalje. Stoji, to je taj biološki put. Ali, opet ti ponavljam, nakon ovoga nadolijevati ulje na vruću vatru, nikome ne treba. Prošli smo Dino i ja dovoljno utakmica. Iskustva imamo. Sjesti ćemo doma. Porazgovarati te vidjeti. Ne bi se sad ponavljao poput papagaja'.

Opet se na trenutak vratio na izgubljenu utakmicu s Rusima, ali opet je zastao. Nije želio ni komentirati što je netko izjavio, mislio. Tako ni riječi izbornika.

- Ne bježim ni sam od odgovornosti. I ja sam tu na vrhu svega. Opet kažem, pustite nas da sjednemo te izađemo sa svojim zaključkom. Što sad da radim, očekujete li od mene da sad počnem blatiti sve. Napadnem Dina, Joku (Josip Vranković). Što pa da na kraju rečem da ste i vi novinari krivi za ovo. Što sam dobio ako to sad napravim, k… u guzicu. Ponavljam, svjestan sam da sam kao predsjednik saveza najodgovorniji. Sad, jutro nakon sinoćnjeg poraza, nitko neće donijeti pametan i revolucionaran zaključak. To vam je valjda jasno.

Sva pitanja su ostala bez odgovora pa i ono hoćemo li odgovore dobiti za dan, dva, sedam ili mjesec dana. Ni to nije precizirano.

- Više bih volio da sam na Floridi i da me tuče uragan Irma, nego ovo.

Na kraju se nadovezao na isto:

- Idem vidjeti gdje je Irma da skočim u 'oko uragana'.

Ponovio je još jednom kako prihvaća odgovornost za neuspjeh jer je predsjednik Saveza. Spomenuo je kako su napravili sve kako bi reprezentacija došla spremna na Eurobasket, kako su bili uz nju cijelo vrijeme te kako se nisu miješali Petroviću u posao.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka