Sport Košarka

riječ izbornika

Petrović: Šibenik je nakon svih ovih godina zaslužio da bude domaćin jednog ovako velikog košarkaškog događaja

riječ izbornika

Josip Vranković, stručni tajnik lijepo je poentirao kazavši kako se trofej jednog velikana Kreše Ćosića igra u gradu drugog velikana Dražena Petrović.

- Ma, nema nikakve dvojbe da je Šibenik nakon svih ovih godina zaslužio da bude domaćin jednog ovako velikog košarkaškog događaja. Tim više što oba šibenska kluba i Jolly i Šibenik ove sezone jako dobro kotiraju. Stoga držim da je odluka HKS-a da dodijeli Šibeniku domaćinstvo mudra i kvalitetna - počeo je naš blic razgovor Draženov brat, izbornik Aco Petrović.

Upitali smo ga i za komentar utakmice Zadar - Split:

- Čujte, mislim da je sve bilo jasno kada se Zadar u samom startu utakmcie odlijepio na 24 razlike. U pokušaju stizanja Split se jako trošio, dok je s druge strane Zadrov trener Aramis Naglić u ranoj fazi utakmice već razmišljao kako odmoriti neke ključne igrače za polufinale s Cedevitom. Istina, Split je uspio doći na zaostatak od osam razlike, imao je i neke šutove i mogućnost da još smanji... Ali, ponavljam teško je stizati tako veliki zaostatak.

On je uočio i jedan od razloga Splitovo slabog ulaska u utakmicu:

- Na žalost po Splićane oni su počeli igrati tek kada je Mateo Kedžo ušao u ritam. Bez Kedže u početnoj petorci “žuti” nisu imali pravih rješenja u napadu - misli Petrović.

Svi smatraju da je Cedevita apsolutni favorit. Može li Zadar pomrstiti račune?

- Iskreno, bilo bi veliko iznenađenje da Zadar pobijedi Cedevitu. Kada bi sve ekipe koje su u Šibeniku igrale na gornjoj granici svojih limita, Cedeviti se nitko ne može približiti na 15 razlike. Ipak, treba vidjeti kako pojedine ekipe reagiraju na atmosferu u dvorani, na kakvom su energetskom nivou, tako da su iznenađenja moguća - drži izbornik Hrvatske.

Izborniče, jeste li u Šibeniku vidjeli nekog igrača koji bi mogao na reprezentativni popis?

- Pazite, ja sam već dvije i po godine konstantno u domaćoj košarci i imam potpuno jasnu sliku. U utorak idem na 12 dana dugu američku turneju gdje ću se lice u lice naći sa svim našim NBA igračima. Nadalje, 21. ožujka u Ateni imam dogovoren susret s Krunom Simonom i Rokom Ukićem. Eto, to su moji prioriteti što se tiče reprezentacije - zaključio je Petrović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka