Sport Košarka

kup u šibeniku

Nosio je dres i Splita i Zadra, a evo kome danas daje ulogu favorita

kup u šibeniku

Josip Sesar slaže se s trenerom Zadra Aramisom Naglićem koji smatra kako će Zadranima više odgovarati neutralni teren u Šibeniku nego Splitu.

– Zadru je lakše protiv Splita igrati u Šibeniku nego na Gripama pred punim tribinama u totalnom žutilu... To otežava Zadru, a nosi domaćina - kaže nam nekadašnji “Jordan iz Mostara”, jedan od nekolicine igrača koji su nosili dres i Splita i Zadra. Nakon što je lani kao trener vodio Goricu, Sesar je trenutno bez angažmana, a povratak na klupu najavljuje za ljeto ove godine.

U dalmatinskom derbiju u četvrtfinalu Kupa “Krešimir Ćosić” ulogu favorita Sesar daje - Zadru.

– Oni imaju iskustvo igranja ABA lige koja je jača od hrvatske. Pojačali su se, a dolaskom Naglića postali su agresivniji na centarskim pozicijama u defenzivnom dijelu. To je stvaralo probleme Splitu u nedjelju. Ali, ako dođe do egal završnice, može im se stisnuti i ruka, da im stvari ne idu kako su zamislili. Kup je specifično natjecanje.

Zadru u prilog ide i duža klupa, smatra Sesar.

– Iako se Split vratio u utakmicu, duža klupa je u nedjelju došla do izražaja i to je bilo presudno. U današnjoj je košarci teško 40 minuta igrati u istom tempu. Što se igrača tiče, Vladović u igri Zadra znači puno. Može sam promijeniti tijek utakmice i smireno odigrati kad je najpotrebnije.

A Split?

– Split ima prednost u dvojici mladih razigravača Filipoviću i Kalajžiću koji mogu držati ritam utakmice, ali njima dosta ovisi i o tome u kakvom će stilu Kedžo završiti utakmicu, hoće li zabiti bitne koševe u reketu.

Već sada “žuti” su napravili sjajan rezultat, ističe Sesar.

– Imaju kvalitetu, a igra je velikim dijelom zasluga trenera Ivice Skelina koji sjajno vodi utakmice.

Što se ostatka konkurencije tiče, Sesar je uvjeren kako će Cedevitu biti teško zaustaviti.

– Kup je od ove godine u novom formatu, a treneri momčadi koje se nadaju naslovu vjerojatno će morati kalkulirati s minutažom. Cibona je odmah iza Cedevite, tu su i dva odlična šibenska kluba koja će imati podršku tribina, ali Cedevita je prvi favorit. Sad su odmorniji, više nisu u onom ludom ritmu. Cedevita, Cibona i Zadar imaju igrače na nivou ABA lige i sada će njihova kvaliteta doći do izražaja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka